malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: CSMS
Societat

La unitat de mitjana estada polivalent de l'Hospital de Calella registra 9 nous positius de Covid-19

A través d'un comunicat, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que estan fent el seguiment dels nous casos apareguts al recurs sociosanitari de mitjana estada polivalent de l’Hospital de Calella. Aquests nous casos no tenen relació amb el brot que hi va haver a principis de setembre a la mateixa unitat i que va afectar una vintena de pacients i deu professionals. Aquell brot es va donar per controlat i tancat.

En aquest moment hi ha 9 persones positives, totes asimptomàtiques menys una que va presentar simptomatologia lleu. Totes han estat traslladades a la primera planta de medicina interna, habilitada per tractar els casos de Covid-19.

El 6 d’octubre va ingressar en aquest recurs sociosanitari un pacient procedent de medicina interna amb PCR negativa i el 13 d’octubre després de presentar febrícula se li va repetir la prova i va donar positiu per coronavirus. Arran d’aquest cas, des de la Direcció s’ha procedit a fer un cribratge als 25 pacients de la planta, excloent els que ja tenien un test serològic positiu i que per tant havien generat anticossos, i també als 45 professionals que treballen a la unitat, dels quals 5 han estat positius.

D'altra banda, a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (15/10), s’han registrat 4 ingressos i 1 alta. El nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 6 persones.

Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 326,83 punts, xifra que ha augmentat en més de 170 punts i l’RT és de l’1,82. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot ha disminuït lleugermanet dels  237,54 als 221,61 punts i l’RT és de l’1,06. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot també creix i arriba als 438,69 i amb una RT de l'1,30.Publicat:
19-10-2020 / 17:28:59
Actualitzat:
19-10-2020 / 18:05:29

Des de la Direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva estan seguint, en tot moment, els protocols dictats pel Departament de Salut i es continuaran fent proves als pacients. Per ara hi ha residents que han presentat resultats no concloents a la PCR i estan pendents de nous resultats. S’està fent un seguiment acurat dels casos positius i dels contactes. També s’està vigilant de prop l’evolució de totes les persones, pacients i professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

Les visites de familiars a pacients de la planta de mitjana estada polivalent que estan pendents de resultats s’han cancel·lat. Es manté però, el règim de visites per als pacients que han generat anticossos després de practicar-los els tests serològics i també per als residents de llarga estada, un altre recurs sociosanitari, on de moment no s’hi ha produït cap cas.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits