malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Disminueixen un 10,8 % els delictes a Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha celebrat avui la Junta Local de Seguretat en què hi han participat diferents membres de la Policia Local i Mossos d'Esquadra. L'alcalde, Joan Mercader, que ha presidit la Junta, ha fet una valoració molt positiva de la col·laboració entre els dos cossos de seguretat "en un any complex i extraordinari com el que estem vivint". Pel que fa a les dades, Mercader ha avançat que des d'agost del 2019 al juliol del 2020 s'ha produït una reducció del 10,8 % dels delictes respecte l'any anterior. En dades absolutes s'han passat 1327 a 1184 delictes, entre els quals els més destacats els furts, danys i estafes. Els delictes que generen més alarma social, diu Mercader, "com violència i intimidació, aquests s'han produït menys".

La reducció dels delictes a Malgrat de Mar ha estat més accentuada si es compara amb les xifres d'altres poblacions de la Regió Policial Metropolitana Nord on en global han disminuït un 7,8 %, i a l'Àrea Bàsica Policial del Maresme Nord un 8,72%. L'alcalde ha destacat que la covid ha tingut un impacte en aquestes xifres de delictes però també ha subratllat que les xifres es deuen a la bona coordinació de les policies  i el bon ús de les noves tecnologies. 

Altres dades destacades de la Junta Local de Seguretat és que el  69% de les diligències han estat efecutades per la Policia Local i la resta, el 31%,  pels Mossos d'Esquadra. Pel que fa a les detencions, el  73% han estat efectuades per la Policia Local i la resta, el 27%, pels Mossos.

Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha destacat la bona coordinació i cooperació entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Malgrat de Mar. Un treball conjunt que ha qualificat com "d'excel·lent". Una tasca que es tradueix en una millora de la qualitat de vida dels malgratencs i malgratenques.

Escolta la roda de premsa íntegra aquí abaix.

 

 

 

 

 

 

 


 Publicat:
17-09-2020 / 14:30:50
Actualitzat:
17-09-2020 / 14:57:47

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits