malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[└UDIO] ERC demana al govern que tingui en compte l'acord de tots els grups municipals sobre la flexibilitzaciˇ fiscal per augmentar la capacitat pressupostÓria del consistori

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha emŔs un comunicat en quŔ demana al govern malgratenc que tingui en compte l'acord unÓnim del passat 7 de maig entre tots els grups municipals, Ús a dir, ERC, PSC, JxCAT-Malgrat ens Mou, Junts per Malgrat i la CUP, sobre la flexibilitzaciˇ de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostÓria del mon local. Aquesta peticiˇ dels republicans arriba desprÚs que la Federaciˇ Espanyola de Municipis i ProvÝncies hagi aprovat la proposta del govern espanyol per instar els ajuntaments a transferir, de manera voluntÓria, els seus estalvis a la hisenda estatal en forma de prÚstec que es retornaria durant els propers 12 anys i que, segons ERC,á nomÚs es podrien destinar a aquells Ómbits que determini l'Estat.

Des d'ERC consideren que qualsevol proposta en aquest Ómbit ha de respectar el principi bÓsic de l'autonomia local, i aix˛ passaria necessÓriament per modificar la Llei d'Estabilitat PressupostÓria i no amb mesures que nomÚs pretenen, diu el regidor Ramir Roger, 'recentralitzar recursos i finanšar la mala gestiˇ de l'Estat'.

Ramir Roger creu que amb aquest acord es pretÚn neutralitzar qualsevol debat de fons sobre la necessÓria reforma de la Llei d'Estabilitat PressupostÓria que tant ha condicionat les finances locals els darrers anys. Insisteix que no es pot abordar aquesta crisi amb les receptes d'austeritat del passat.Publicat:
06-08-2020 / 10:52:40
Actualitzat:
06-08-2020 / 11:58:15

Segons Ramir Roger, els romanents acumulats han d'actuar com a fons de maniobra per als propis ajuntaments, com a xarxa de seguretat, especialment en un moment d'incertesa econòmica. Desprendre'ns d'aquest fons de maniobra pot resultar arriscat davant una previsible caiguda dels ingressos públics. Com la proposta és voluntària, diu Ramir Roger,  cada ajuntament haurà de prendre la millor decisió valorant la situació de les seves finances, la planificació de tresoreria i el grau d'estabilitat dels seus ingressos.

Des d'ERC consideren que ara és el moment de fer polítiques expansives que accelerin la recuperació econòmica de pobles i ciutats.

Galeria d'Óudios

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits