malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

L'alcalde de Malgrat de Mar expressa la seva preocupació per la desactivació de les targetes moneder avui 31 de juliol

L'alcalde, Joan Mercader, ha enviat una carta al  conseller d'Educació i al de Treball, Afers Socials i Família per expressar la preocupació i la queixa del govern municipal per la decisió de cancel·lar les targetes moneder demà divendres 31 de juliol. Mercader envia però un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, recordant que les necessitats de les famílies malgratenques es continuaran cobrint des de Benestar Social. De fet, durant les últims dies han estat molts els alcaldes i alcaldesses que han mostrat la seva preocupació i desacord amb la decisió presa per la conselleria que lidera Chakir El Homrani .

A la carta, també adreçada al conseller d'Educació, Josep Bargallo, l'alcalde afirma que "lamentem que els ajuntaments ens haguem assabentat d’aquesta decisió a través d’una instrucció i no haguem tingut la oportunitat de debatre-la conjuntament i analitzar-ne les conseqüències". "Amb més raó quan a Catalunya, la taxa de pobresa infantil abans de la pandèmia ja eren del 31% i s'estima que a finals d'aquest any s’enfilarà fins al 34,6%, i fins al 50% entre les famílies monoparentals segons l’informe Infància en reconstrucció elaborat per Save the children", afegeix en el seu escrit.

L'Ajuntament informa que les targetes moneder del menjador escolar seran desactivades avui divendres 31 de juliol i quedaran sense saldo. Així ho ha comunicat el Departament d'Educació de la Generalitat. Les famílies poden esgotar el saldo abans de dissabte, quan les targetes deixaran de ser actives.Publicat:
30-07-2020 / 14:55:32
Actualitzat:
31-07-2020 / 09:18:00

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Lurdes  Borrell, ha explicat que el consistori ha tingut coneixement de la instrucció donada per part de la Generalitat de Catalunya als consells comarcals i al Consorci d'Educació de Barcelona de tancar les targetes moneder vinculades a les beques menjador avui 31 de juliol. El Consell Comarcal del Maresme gestiona aquestes beques i l'Ajuntament de Malgrat va repartir el 25 de març, en ple confinament per l'estat d'alarma provocat per la pandèmia del coronavirus- les 274 targetes moneder a les famílies del poble amb beca menjador del curs 2019-2020. Lurdes Borrell ha recordat a les famílies que si encara disposen de saldo poden gastar-lo fins demà divendres. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits