malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] 32 persones es connecten al tercer taller del Projecte REDAPTA, que va tenir lloc virtualment ahir

La sessió virtual d'aquest dimecres va servir per tal que les administracions donessin resposta a les propostes de mesures desenvolupades per la Taula del Delta i la Baixa Tordera. També es va posar sobre la taula la necessitat de protegir el delta de La Tordera. A finals de juliol hi ha prevista una jornada amb el grup de naturalistes que fan un seguiment del Delta de La Tordera. Els resultats del projecte es presentaran el 29 de setembrePublicat:
09-07-2020 / 12:03:41
Actualitzat:
09-07-2020 / 12:11:09

Durant el mes de maig, les administracions van analitzar les característiques de les mesures que la taula havia proposat, avaluar-ne la coherència entre objectiu i acció per aconseguir els impactes esperats, identificar les potencials sinèrgies amb la planificació existent, identificar les autoritats competents que s'hi haurien d'involucrar i revisar les estimacions de necessitats per a la seva implementació. 

Les administracions han pogut transmetre aquest dimecres les seves respostes i dialogar amb els participants. Annelies Broekman, enginyera agrícola del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, ha valorat positivament el taller d'aquest dimecres perquè els "va dotar de molts exemples i de moltes eines per tal d'avançar cap el futur". Broekman ha explicat que un altre dels punts que van sorgir en el transcurs del debat va ser el de la necessitat de protegir el delta de La Tordera i posar-lo en valor. "Sense un Tordera sa i viu no podem pensar en el futur equilibrat del territori", ha assegurat l'enginyera.

Amb el taller d'aquest dimecres el projecte REDAPTA tanca la fase de codisseny de mesures d'adaptació al canvi global per a la conca de La Tordera. Aquest procés ha comptat amb la participació activa d'una plataforma d'actors multisectorial, que inclou sectors econòmics, associacions, l'àmbit científic i les administracions locals. El projecte contempla que les administracions supramunicipals s'involucrin revisant les propostes de mesures elaborades per la plataforma multisectorial i facin comentaris per tal de millorar-les. 

Els següents passos

A finals de juliol hi ha prevista una jornada amb el grup de naturalistes que fan un seguiment del Delta de La Tordera amb l'objectiu de "conèixer els valors ambientals i dotar d'eines per fer un seguiment ciutadà d'observació de l'evolució de la zona". El 16 de setembre hi haurà una trobada d'espais de governança per intercanviar experiències. Els resultats finals del projecte es presentaran el 29 de setembre.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits