malgratcomunicacio.cat

En directe


La mascareta, obligatòria a l'aire lliure i en interiors oberts al públic a partir d'avui

Les mascaretes són obligatòries a partir d'avui per als majors de 6 anys a la via pública, en espais a l'aire lliure o en interiors oberts al públic amb independència de si es pot matenir la distància física. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que la mesura manté les excepcions quan la "naturalesa de l'activitat ho faci incompatible", com en casals d'estiu o per fer esport. Per la consellera de Salut, Alba Vergés, cal apostar per un "canvi d'hàbits" i "interioritzar" portar la mascareta al sortir de casa. L'incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa de 100 eurosPublicat:
09-07-2020 / 07:42:20
Actualitzat:
09-07-2020 / 07:57:44

La norma general, segons Vergés, és que tothom "surti de casa amb la mascareta posada" i, quan l'activitat ho faci "incompatible", les persones se la podran treure. Pel què fa a la platja, la consellera ha destacat la importància d'arribar-hi amb la mascareta però no ha concretat si s'ha de dur o no a la sorra i s'ha remès al 'FAQS' que publicarà Protecció Civil.

La resolució estableix noves mesures en l'ús de la mascareta però manté les exempcions per raons personals i de naturalesa de l'activitat ja recollides en el document del passat 18 de juny.

Concretament, no se n'exigirà l'ús per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada per la seva utilització o que, per una discapacitat o dependència, no es tingui autonomia per a treure-se-la o bé presentin alteracions de conducta per ho faci inviable.

Tampoc serà obligatori quan es faci exercici físic esportiu a l'aire lliure ni els supòsits de força major o situació de necessitat. Finalment, també n'exclou l'ús "quan per la pròpia naturalesa de les activitats resulti incompatible".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits