malgratcomunicacio.cat

En directe

Una de les aules de l'Institut Lluís Companys de Tordera, on avui han començat les PAU els estudiants malgratencs de batxillerat

92 estudiants malgratencs han començat avui una selectivitat marcada per la covid-19

Dels 92 malgratencs que avui comencen les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), 48 són alumnes de l'Institut Ramon Turró i Darder -19 cursen el batxillerat de Ciències i Tecnologia i 29, el d'Humanitats i Ciències Socials- i 44, de l'Escola Vedruna. Tots ells s'examinen a l'Institut Lluís Companys de Tordera. Els exàmens, que han començat aquest matí, s'allargaran fins el proper divendres 10 de juliolPublicat:
07-07-2020 / 10:21:34
Actualitzat:
07-07-2020 / 12:50:57

La selectivitat ha començat aquest dimecres marcada per la covid-19 i les mesures de prevenció i seguretat. En aquest sentit, s'ha reduït l'ocupació de les aules, on hi ha gel hidroalcohòlic. La mascareta també és obligatòria en l'accés i a l'interior de les seus però no durant la realització dels exàmens. Un cop tothom està assegut al seu lloc i després que s'hagin repartit els enunciats, els alumnes poden treure's la mascareta sempre que es mantingui la distància de seguretat. Tot i això, és obligatori dur-la abans que es recullin els exàmens i mentre s'estigui a dins de l'edifici.

També hi ha més tribunals que l'any passat. S'ha passat dels 100 del 2019 als 216 d'enguany. Aquests tribunals estan distribuïts en 63 municipis i n'hi ha 138 a universitats, 72 a instituts i 18 en centres concertats de secundària. El nombre de correctors, a més, s'ha incrementat i han passat de 1.414 a 1.600. Els vigilants també són més i van de 1.600 a uns 3.500.

Per tal d'evitar aglomeracions i les permanències innecessàries a les seus, els exàmens s'han distribuït en franges horàries. L'ampliació d'un dia de les proves, que finalitzaran divendres, permetrà aquesta nova distribució, de tal manera que les matèries més nombroses de la fase general, tant les comunies com les de modalitat, queden segregades i repartides en tres dies. A més, s'han establert tres franges d'examen per dia: per a tots els estudiants les proves començaran a les 9h, a les 12h i a les 15h.

Així, la selectivitat ha començat avui a les 9h amb l'examen de Llengua castellana i literatura. Posteriorment, els alumnes podran fer un descans fins a les 12h, que enguany haurà de ser a l'exterior ja que no es permet romandre dins del centre entre exàmens. A les 12h serà el torn de Ciències de la terra i medi ambient, Fonaments de les Arts i Matemàtiques aplicades a les ciències socials. Finalment, a les 15h hi haurà les proves d'Anàlisi musical, Història de l'Art i Física.

Aquest dimecres les PAU es reprendran a les 9h seguint novament tots els protocols de prevenció amb l'examen de Llengua catalana i literatura.

La selectivitat més nombrosa de la història

Un total de 39.904 estudiants han començat aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Es tracta de la selectivitat més nombrosa de la història, amb 5.400 alumnes més que l'any passat. Aquest increment està relacionat amb l'augment del 12,5% d'aprovats a batxillerat.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits