malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] El 28% de les zones verdes de Malgrat de Mar es rega amb aigua de pous

Malgrat de Mar disposa en aquests moments de 4 quilòmetres de canonades i 10 pous que permeten regar el 28% dels espais verds del municipi. L'aigua de pou és un recurs natural que s'aprofita per no utilitzar la xarxa d'aigua potable, tractada i potabilitzada amb un cost elevatPublicat:
18-06-2020 / 10:14:45
Actualitzat:
18-06-2020 / 10:50:01

El Pla director de recursos hídrics cataloga gran part dels pous que existeixen actualment a Malgrat de Mar, dins de la zona urbantizada. La idea és fer una xarxa que connecti els pous i intentar transportar-ne l'aigua als espais verds del municipi. Segons el pla, Malgrat de Mar hauria de tenir 10 quilòmetres de canondades per garantir el reg de totes les superfícies amb aigua de pou. Carles Garcia, cap del servei d'Espais Verds, ha explicat que aquesta xarxa "és cara de construcció" i s'aprofita el moment en què s'urbanitzen carrers nous o se'n reurbanitzen d'existents, o s'amplien voreres per anar instal·lant noves canonades.

En aquests moments, la xarxa actual, de 4 quilòmetres de canonades, permet regar les superfícies verdes més extenses com, per exemple, el Parc Francesc Macià o l'avinguda del Bon Pastor. 

"És una aigua sense clor, no tractada, no es pot fer servir per beure però és quasi ideal per regar les plantes", assegura Garcia, que recorda que l'aigua de pou és un "recurs natural" i, per tant, és més econòmica que la de la xarxa potable.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits