malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Malgrat de Mar exigeix a Costes l'aturada immediata de les tasques de neteja de la zona tancada i protegida del delta de la Tordera

La demarcació de l’Estat de Costes a Catalunya ha iniciat aquest matí tasques de neteja del delta de La Tordera sense comunicar-ho a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Quan el consistori malgratenc ha tingut coneixement que es feien aquests treballs a l’espai protegit i tancat del delta s’ha posat inmediatament en contacte amb la cap de la demarcació, Maria Toledano, per exigir que s’aturessin els treballs.

Segons ha explicat l’alcalde, Joan Mercader, Maria Toledano, ha informat l’Ajuntament que el que s’està fent eren tasques de neteja per retirar residus inorgànics del riu, que havien quedat dipositats durant el temporal Gloria. Mercader ha dit que “la demarcació ha assegurat que no coneixia que aquesta zona estigués tancada i protegida, ja que  el departament de Costes de la Generalitat, no els hi ha comunicat”.

El govern municipal lamenta “la manca de comunicació i coodinació entre les dues administracions superiors, perquè la problemàtica recau sobre nosaltres, l’àmbit local”. A més, reclama que les administracions superiors informin de les actuacions que porten a terme sobre el territori local per evitar episodis com aquests.Publicat:
17-06-2020 / 16:40:16
Actualitzat:
18-06-2020 / 12:47:09

El govern municipal de Malgrat subratlla la seva aposta per aquest espai natual i continuarà treballant en la seva protecció i espera que totes les administracions implicades s’acompanyin en aquest camí. L’Ajuntament ha comunicat a la demarcació de l’Estat de Costes a Catalunya que ja estava previst que quan aquest espai pugui ser transitable fer una neteja manual d’aquests residus.  

Tota la zona del delta de La Tordera està aïllada des que l'Ajuntament de Malgrat va tancar l'accés al delta el passat 30 d'abril i dies després també s’hi va sumar a aquesta decisió el consistori de Blanes. Actualment, és època de nidificació. 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits