malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] 10 anys sense pesticides als espais verds de Malgrat de Mar

El servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar fa deu anys que no utilitza pesticides per eliminar les plagues. Coincidint amb la commemoració, aquest 2020, de l'Any Internacional de la Seguretat Vegetal, des del servei es recorda que, si tothom hi col·labora, és possible evitar els productes químics per aconseguir espais públics saludablesPublicat:
04-06-2020 / 11:40:59
Actualitzat:
04-06-2020 / 12:38:04

"La biodiversitat és un aliat imprescindible per al benestar de tots i totes", assegura Carles Garcia, cap del servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Des del 2009, coincidint amb la inauguració de la segona fase del Parc Francesc Macià, no s'utilitzen pesticides per controlar les plagues, sinó que se'n fa una gestió integral que promou la creació d'espais saludables per a tothom. 

Amb aquesta estratègia s'intenten activar tots els mecanismes naturals per lluitar contra les plagues que tenim a les plantes. Això implica, per exemple, treballar amb plantes que s'adapten perfectament al nostre ambient i que serveixen de refugi per a invertebrats, que després controlaran les plagues. "Hem de tenir plaga per tenir depredadors; hi ha d'haver una mica de tot per garantir l'equilibri i que el sistema no es desmunti", explica Garcia. Amb aquesta gestió s'afavoreix la fauna beneficiosa, que ajuda a controlar plagues i també es preserven les abelles, necessàries per a la pol·linització de les plantes.

L'Assemblea General de les Nacions Unides ha proclamat aquest 2020 com l'Any Internacional de la Sanitat Vegetal. La iniciativa està promoguda per la Convenció Internacional de Protecció Fitosanitària amb l'objectiu, precisament, d'augmentar la conscienciació sobre la importància de protegir la salut de les plantes.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits