malgratcomunicacio.cat

En directe


Ciutadans proposa un pla de xoc per "impulsar, des del municipalisme, la recuperació de la crisi del covid-19"

La formació taronja ha presentat a l'Ajuntament un decàleg de propostes relacionades amb els àmbits social, econòmic, sanitari i associatiu. Marc Khaledi, responsable de Política Municipal de Ciutadans, considera que "cal posar-se a treballar en mesures que permetin atenuar els efectes d'aquesta crisi sanitària a Malgrat"Publicat:
20-05-2020 / 14:17:50
Actualitzat:
20-05-2020 / 14:39:36

El pla de xoc que planteja Ciutadans proposa que l'Ajuntament analitzi la situació sanitària i en traslladi les conclusions a les administracions supramunicipals. També preveu el disseny d'un protocol d'actuació en cas de rebrots, revisar la situació de les residències del municipi i activar mecanismes d'atenció psicològica per a persones amb afectacions derivades de la crisi del covid-19.

En matèria social, la formació taronja demana analitzar la situació de vulnerabilitat i afectació de la crisi a Malgrat de Mar, crear fons extraordinaris per a polítiques socials i per al desenvolupament de plans per a fomentar l'ocupació, fer seguiments individualitzats de les persones amb risc d'exclusió social i crear mecanismes d'assessorament i informació a la població.

Ciutadans també proposa que s'adapti la fiscalitat municipal a la situació creada per la crisi del covid-19, que s'estudiïn i es plantegin moratòries i exempcions en el pagament d'impostos i taxes, sobretot en el cas de famílies vulnerables i autònoms i comerciants afectats per la crisi sanitària, i que es pensin línies d'ajudes adreçades als sectors del comerç i el turisme. En aquest sentit, el portaveu de la formació, Marc Khaledi, considera que "el pressupost de l'Ajuntament per al 2020 ha quedat obsolet i, per tant, no és una eina efectiva que permeti gestionar la crisi del covid-19 i la recuperació del comerç i el turisme".

Finalment, Ciutadans planteja homenatjar les víctimes del coronavirus i fer actes de reconeixement als treballadors "que lluiten en primera línia contra aquesta pandèmia".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits