malgratcomunicacio.cat

En directe

Joan Cuevas durant l'entrevista amb Ona Malgrat

[ÀUDIO] Entrevista amb Joan Cuevas, cap de projectes Fundació Bofill

Un estudi de la Fundació Bofill alerta sobre l'estat crític de les preincripcions escolars per evitar un creixement de la segregació escolar. L'actual crisi de la Covid-19 està provocant a curt termini un ràpid increment de la població vulnerable. Segons la Bofill, si es miren els altres efectes que va provocar l'anterior crisi econòmica del 2008 pot avançar-se que s'incrementarà el percentatge d'alumnat vulnerable en molts centres, incrementant així els índex de segració escolar, ja que no hi ha suficients mesures de detecció i d'escolarització equilibrada. L'informe inclou dades de 122 municipis de més de 10 mil habitants segons tres nivells de segració: molt alta, alta i baixa. En el cas de Malgrat de Mar, el perill de segregació és molt alt en el cas dels estudiants de secundària. En parlem amb Joan Cuevas, Cap de Projectes de la Fundació Bofill, que ha liderat aquest estudi. 

Des de la regidora d'Educació de Malgrat de Mar expliquen que algunes de les propostes que es proposen ja s'apliquen al municipi com ara els dispositius de detecció d'alumnat vulnerable; també s'impulsa un treball coordinat entre Serveis Socials i Educació per evitar situacions de vulnerabilitat entre l'alumnat. També hi ha en marxa diversos projectes socioeducatius com el GR, de llarg recorregut. Una de les propostes noves per aquest mandat és el projecte educatiu 360, sobre el qual ja es treballa. D'altra banda, des del consistori també es remarca que algunes de les propostes que fan des de la Bofill no es poden fer perquè els Ajuntaments no tenen competències.

 Publicat:
20-05-2020 / 10:49:53
Actualitzat:
22-05-2020 / 10:34:35

La Fundació Bofill considera que el període de preinscripció i l'inici del curs 2020-21 és una oportunitat imperdible per evitar l'empitjorament de la segregació en alguns territoris i proposa 6 mesures d'urgència que passen per l'establiment de criteris clars i homogenis per a la detecció d'alumnat vulnerable, que s'augmenti la reserva de places per a alumnat vulnerable o que els Ajuntaments despleguin dispositius de detecció d'alumnat vulnerable. A més, proposen que les preinscripcions fora de termini es centralitzin a les Oficines Municipals d'Escolarització. Segons la Bofill, els Ajuntaments han d'activar amb urgència mecanismes d'orientació i acompanyament de les famílies en el procés de matriculació, preferiblement en format presencial o en format digital allà on no es pugui fer de cap altra manera.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits