malgratcomunicacio.cat

En directe


178 casos positius de coronavirus a Malgrat de Mar

El mapa de casos positius per municipi de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) recull que de les proves diagnòstiques que s'han fet fins ara a Malgrat de Mar de covid-19, 178 són positives. Les xifres apunten un augment en el recompte de 90 casos. Aquest increment s'ha produït perquè AQuAS ha tornat a afegir al total les persones que han donat positiu en una prova de test ràpid. Aquests dies només es mostraven els casos positius detectats en una prova PCR. Per altra part, el mateix mapa registra 628 casos sospitosos, 8 més que aquest dilluns. AQuAS també indica al mapa de mortalitat per comarques que al Maresme el nombre de defuncions que hi ha hagut fins ara es manté en 524Publicat:
19-05-2020 / 07:56:32
Actualitzat:
19-05-2020 / 08:15:29

Els casos positius acumulats, que mostra el mapa per municipis, són els que han donat positiu en alguna prova diagnòstica. Per altra part, els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

Les dades que es mostren són aquelles en què s'ha pogut identificar la zona de residència segons consta en la targeta sanitària.

Al mapa de mortalitat s'hi visualitzen les dades per comarca per evitar la identificació de les persones difuntes i garantir-ne la confidencialitat.

Aquestes actualitzacions provenen del registre RSAcovid19 del Departament de Salut.

Es mantén en 9 el nombre de persones ingressades amb covid-19 a Calella i Blanes

Segons les darreres dades que ha donat a conèixer la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, a l'Hospital Sant Jaume de Calella hi ha 6 pacients ingressats per la covid-19 i a l'Hospital Comarcal de Blanes, 3. Aquest dilluns no s'han registrat altes hospitalàries ni nous casos ni defuncions en cap dels dos centres.

Per altra part, la Corporació de Salut del Maresme i La Selva informa que ara mateix hi ha dos professionals positius i en aïllament per la covid-19.

Les xifres de la Regió Sanitària de Girona

Segons el Departament de Salut, a la Regió Sanitària de Girona, a la qual pertanyen els hospitals de Calella i Blanes, s'han registrat fins ara 730 morts, dels quals 433 s'han produït en hospitals, 202 en residències i 29 en domicilis. Els casos restants, 66, consten sense classificar.

Pel que fa al nombre de casos positius, a la regió n'hi ha 6.175 de confirmats i 24.384 de sospitosos. De tots aquests positius i sospitosos, 1.576 han estat confirmats a les residències de la gent gran, on hi ha 3.703 casos sospitosos.

Per altra part, en aquests moments hi ha 172 persones hospitalitzades a la Regió Sanitària de Girona, de les quals 18 es troben en estat greu. Finalment, 52 professionals sanitaris estan afectats per la malaltia.

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits