malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Naturalistes voluntaris fan un seguiment de la fauna present a la zona del delta de la Tordera

Fer un seguiment de la fauna present a la zona deltaica i les seves zones d'influència. Aquesta és la tasca que fa un grup de naturalistes voluntaris de Malgrat de Mar i altres pobles veïns en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

Tota la zona està aïllada des que el consistori malgratenc va tancar l'accés al delta el passat 30 d'abril i dies després també va fer-ho el consistori de Blanes. Actualment, és època de nidificació. Entrevistem el regidor de Medi Ambient, Óliver Sánchez-Camacho i a Santi Poch, membre del grup de Ciència Ciutadana de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.Publicat:
15-05-2020 / 11:25:46
Actualitzat:
15-05-2020 / 15:48:15

Concretament, aquest grup de voluntaris fa observació i seguiment de les espècies de flora i fauna del delta. Un voluntari del grup de Ciència Ciutadana de l'Ajuntament, que és també membre del grup d'observació del delta, el malgratenc Javier Sánchez, ha trobat a la Platja de la Conca un peu de capironat marí (Reseda hookeri). Es tracta d'una espècie endèmica en perill d'extinció, considerada extingida a Catalunya, l'estiu del 2018 es va identificar a la platja de les dunes de Santa Susanna.

El grup de voluntaris també ha trobat una posta d'ous de corriol (Charadrius sp). Cal destacar que aquesta au fa la posta a la sorra; al considerar- se una espècie amenaçada s'han de protegir els espais on s'alimenta i on fa la posta. Per aquest motiu, cal recordar a la ciutadania que des del mes de maig els gossos tenen prohibit l'accés a la platja i que l'espai delimitat amb cordes de la Platja de la Conca és un espai protegit i no s'hi pot accedir. Els agents rurals també fan seguiment a la zona i vetllen perquè es respecti la prohibició d'accedir-hi. 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits