malgratcomunicacio.cat

En directe


Els efectes de la crisi sanitÓria de la covid-19 protagonitzaran el ple telemÓtic d'aquest dijous

La sessiˇ plenÓria d'aquest dijous se celebrarÓ, per primera vegada a Malgrat de Mar, de manera telemÓtica. ComenšarÓ a les 17h i inclourÓ 21 punts a l'ordre del dia. L'alcalde Joan Mercader ha avanšat que serÓ un ple "important" perquŔ s'hi sotmetran a aprovaciˇ mesures "que ens ajudaran a afrontar la greu crisi tant econ˛mica com social que ve derivada de la covid-19". Mercader ha detallat que tambÚ es proposaran modificacions pressupostÓries per fer front a les conseqŘŔncies del temporal Gloria. La sessiˇ plenÓria telemÓtica d'aquest dijous es podrÓ seguir en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Malgrat de Mar i a travÚs d'Ona Malgrat alá107.4 FMPublicat:
05-05-2020 / 10:49:34
Actualitzat:
05-05-2020 / 11:51:32

Entre els punts que inclou l'ordre del dia del ple telemàtic d'aquest dijous hi ha l'adhesió de l'Ajuntament de Malgrat de Mar al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya, que presenta 55 mesures orientades a reactivar socialment i econòmica els municipis després de la pandèmia de la covid-19.

L'alcalde Joan Mercader ha explicat, a més, que a la sessió d'aquest maig s'hi proposaran modificacions pressupostàries per fer front tant a les conseqüències de la borrasca Gloria com a la situació de Serveis Socials. Per altra part, Mercader ha avançat que se sotmetran a aprovació les bases de subvencions a nivell d'habitatge i d'altres de noves per ajudar que les persones amb escassa capacitat econòmica puguin pagar l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI). Les bases de les subvencions a les entitats culturals, esportives i socials del poble també s'han inclòs a l'ordre del dia del ple d'aquest dijous. Una sessió que l'alcalde ha titllat d'"important" i en què, afegeix, "es veu realment tota la gestió que s'ha estat fent i, sobretot, mesures que ens ajudaran a afrontar la greu crisi tant econòmica com social que ve derivada de la covid-19".

Entre els temes que es posaran dijous sobre la taula al ple, també hi ha la bonificació de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per la llicència d'obres majors per a l'ampliació i reforma del CAP de Malgrat de Mar; i la ratificació del decret d'alcaldia 705/2020 per comparèixer i oposar-se en defensa de la corporació en el recurs ordinari 65/2020, interposat per ROGASA SAU —l'empresa que ha dut a terme la primera fase de remodelació del Passeig Marítim—, contra l'acord plenari del 16 de desembre.

ERC presentarà dues mocions

En el transcurs del ple telemàtic d'aquest dijous, ERC presentarà dues mocions: una, per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d'augmentar la capacitat pressupostària del món local; l'altra, per garantir el dret a l'empadronament.

El primer ple telemàtic de la història

El d'aquest dijous serà el primer ple telemàtic de la història de Malgrat de Mar. L'alcalde Joan Mercader ha detallat que aquesta sessió virtual serà possible gràcies a una plataforma gratuïta a la qual l'Ajuntament s'ha adherit a través del consorci Localret, que treballa en la millora de l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació.

Mercader ha explicat que la setmana passada tots els regidors van poder fer una prova i també van celebrar telemàticament la primera comissió informativa directorial amb la resta de partits polítics. L'alcalde, que agraït l'esforç que es fa des dels Serveis Informàtics de l'Ajuntament, espera que "el ple telemàtic funcioni correctament".

La sessió d'aquest dijous es podrà seguir a partir de les 17h a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Malgrat de Mar i a Ona Malgrat al 107.4 FM.

Galeria d'Óudios

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits