malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Reobertura del Mercat Setmanal d'alimentació de la plaça del Liceu

Canvis pel que fa a la suspensió del mercat setmanal de productes d'alimentació que es fa els dijous a la plaça del Liceu. L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha decidit aixecar la seva suspensió a partir del dijous 30 d'abril, dia en què es reprendrà l'activitat amb estrictes mesures de seguretat. Ho explica el regidor responsable dels mercats, Óliver Sánchez-Camacho.

Això sí, degut a l'estat d'alarma, només s'hi podran vendre productes d'alimentació, begudes, alimentació animal i productes higiènics, així com planter d’horta. Amb la represa d'aquest mercat, la Policia Local prohibirà a partir del dimecres 29 a les 20h l'aparcament de vehicles al pàrquing del Liceu, ja que es portarà a terme una neteja intensa de desinfecció per poder obrir el mercat l'endemà. Els clients del mercat rebran un full informatiu amb les indicacions que cal seguir per efectuar la compra com portar mascareta i respectar la distància de 2 metres, entre altres.Publicat:
24-04-2020 / 10:52:02
Actualitzat:
24-04-2020 / 14:30:49

El mercat de la plaça del Liceu, conegut popularment com el de fruita i verdura, es torna a posar en marxa el pròxim dijous després de 6 setmanes d'inactivitat per l'emergència sanitària del coronavirus.

D'una banda, els paradistes hauran d’extremar les mesures preventives seguint les recomanacions del Departament de Salut i per tant cal que tinguin a disposició dels clients guants de plàstic d’un sol ús, per tal que puguin tocar els productes. En cas, que no en tinguin, hauran de servir ells mateixos al client els productes sense que aquest els pugui tocar. A més, les parades se situaran entre elles a una distància mínima de 2 metres a banda i banda (confrontant) i de 6 metres cap endavant (enfrontant). Els accessos es regularan per evitar aglomeracions i garantir que no se supera 1/3 de l’ocupació de l’espai i no es concentrin més de 130 persones, que és l’aforament màxim de l’espai. Així doncs l’Ajuntament posarà tanques o altres elements als diferents punts d’accés a l’espai del mercat, de manera que només es podrà accedir a través de punts (un o més, segons es consideri) que estaran controlats i regulats; quan l’afluència no permeti garantir la distància de 2 metres entre persones o superi 1/3 de l’ocupació de l’espai, no es permetrà accedir a ningú fins que surti un nombre suficient de persones.

Per altra banda, les persones que vagin a comprar al mercat setmanal hauran de:

-     Fer ús obligatori de mascareta.

-     Fer cua tant a l’entrada del recinte general, com davant la parada on es vagi a comprar, darrera la tanca, fins que el paradista no indica que es pot aproximar.

-     Els clients hauran de respectar la distància de 2 metres i esperar el seu torn formant una cua de manera que només hi hagi 1 persona a primera línia de la parada. En cas que la parada tingui dos treballadors podran ser dues a primera línia de parada.

-     Seguir el sentit de circulació d’entrada i sortida del recinte que estarà indicat. (no es pot sortir pel mateix lloc on s’ha entrat, ni retrocedir de parada)

-     No es permetrà tocar els productes per part dels clients, excepte que sigui amb guants d’un sol ús quan el paradista pugui facilitar-los.

-     Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar.

-     Rentar-se les mans i desinfectar els productes adquirits un cop s’arribi a casa.

-     Llençar els guants facilitats per les parades a la sortida del mercat, en el contenidor que hi haurà.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits