malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

Els hospitals de la Corporació s’adapten per poder adequar llits i atendre els pacients amb COVID-19 en situació més crítica

Els dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el comarcal de Blanes i el comarcal Sant Jaume de Calella, s’estan adaptant per poder adequar llits i poder atendre quan sigui necessari els pacients crítics amb coronavirus SARS-CoV-2 que no puguin ser derivats a hospitals més especialitzats, de tercer nivell, com fins ara, per l’augment del nombre de casos.  
 
Segons una nota de premsa de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, per fer front a l’increment de pacients crítics que hi pugui haver, s’han pres un conjunt de mesures. Les més importants, sectoritzar l’àrea quirúrgica dels dos centres hospitalaris i preparar la zona de reanimació postquirúrgica per destinar-hi els casos més greus i que requereixen ventilació mecànica invasiva i no invasiva. En aquest cas, el nombre de llits que s’hi destinaran s’aniran ajustant segons les necessitats de cada moment i també segons la disponibilitat de personal i de l’equipament sanitari per a la correcta atenció de les persones.
 
 


Publicat:
25-03-2020 / 12:48:26
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

La divisió per sectors de l’espai quirúrgic permetrà que s’atenguin les intervencions urgents tant dels pacients positius com negatius en quiròfans diferents, preservant d’aquesta manera les persones malaltes de possibles contagis i també els professionals. Amb aquesta divisió dels espais, el personal sanitari en contacte amb positius només s’haurà de canviar a l’entrada i a la sortida del seu torn, minimitzant d’aquesta manera els riscos que representa estar-se canviant contínuament els equips de protecció individuals.
 
L’atenció dels pacients més greus, destinats a la zona de reanimació, recaurà als professionals d’urgències i anestesiologia que treballaran conjuntament per anar donant resposta als casos que vagin arribant.
 
Pacients amb COVID-19 no crítics i negatius
Pel que fa a la resta de pacients positius en COVID-19 que no requereixen una vigilància intensiva, s’han sectoritzat espais al servei d’urgències dels dos centres hospitalaris, així com les plantes d’hospitalització, per tal que els pacients positius i els negatius estiguin en àrees separades i no hi hagi risc de contagi. En aquest cas, a l’Hospital de Calella s’han destinat dues plantes d’hospitalització per a pacients amb COVID-19 i a l’Hospital de Blanes una.
 
Així mateix també s’ha sectoritzat el circuit obstètric, i per tant, s’ha dividit l’espai de sales de parts i també de les sales de dilatació per garantir una assistència segura a les gestants que puguin venir amb sospita o positives per COVID-19 de les negatives, i evitar qualsevol mena de contagi.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits