malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència

Avui 11 de febrer és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Un dia promogut per les Nacions Unides amb l'objectiu de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en el món de la ciència i alhora eliminar tot tipus de discriminació.

A nivell estadístic, i segons l'informe 'El biaix de gènere en el reclutament, la promoció i la retenció del personal a les universitats', la presència de dones a Ciències Experimentals i a Enginyeria i Arquitectura no arriba al 6%. A més, l’elecció d’estudis universitaris reafirma la tradicional segregació en les carreres universitàries i respon als rols i estereotips de gènere adquirits en el procés de socialització. Avui hem reflexionat sobre aquesta qüestió en conversa amb Dolors Mendoza, cap de l'àrea de Serveis Informàtics de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Ella és Enginyera Informàtica, grau en ADE i postgrau en Direcció per Sistemes d'Informació. Publicat:
11-02-2020 / 15:23:25
Actualitzat:
11-02-2020 / 16:46:28

Segons aquest mateix estudi, «les carreres vinculades a la cura i atenció de persones estan fortament feminitzades» i «l'educació infantil és el grau més feminitzat seguit d’Infermeria, amb més del 75% de dones matriculades».

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits