malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatge de l'estació de RENFE de Malgrat de Mar
Societat

[ÀUDIO] El temporal Glòria torna a obrir el debat sobre la necessitat de traslladar la línia de Rodalies al seu pas pel Maresme

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, ADIF, ha valorat en uns 20 milions d’euros els danys provocats pel temporal Glòria a la xarxa ferroviària a Catalunya.

Després de les primeres avaluacions i actuacions que han fet els tècnics d’Adif sobre el terreny, s’han detectat 52 zones amb danys greus o molt greus com és el cas de les instal·lacions de la línia entre Barcelona-Mataró-Maçanet.

Adif destaca que des d’un primer moment els seus tècnics han estat treballant per reparar els desperfectes tot i que a dia d’avui es manté interrompuda la línia R1 entre les estacions de Blanes i Malgrat de Mar pel col·lapse del pont sobre el riu Tordera. Segons Adif, de moment no hi ha previsió del seu restabliment, almenys fins que els seus tècnics puguin accedir a la zona amb plenes garanties de seguretat per tal de fer un estudi exhaustiu de les actuacions necessàries per a la seva reconstrucció.Publicat:
30-01-2020 / 14:15:12
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Precisament, el Consell extraordinari d’Alcaldies que es va celebrar dimarts al Consell Comarcal del Maresme va aprovar un document signat per 30 municipis en què reclamen que es torni a posar sobre la taula el debat de traslladar la R1. Segons el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Jofre Serret, ‘és un projecte ambiciós però la realitat s’imposa i és una necessitat tenir una línia de tren eficient’.

Jofre Serret ha destacat que al llarg de l’última dècada s’ha incrementat molt el nombre de la població a la comarca i, en canvi, el servei de Rodalies no s’ha modificat per adaptar-se a la nova realitat i demandes dels usuaris.

Sigui com sigui, durant els dies del temporal i els dies posteriors, Adif va mobilitzar més de 220 tècnics, propis i d’empreses col·laboradores i una trentena de màquines.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits