malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] El Maresme suma 40 MEUR en la primera valoració de danys pel temporal Glòria

El Consell d'Alcaldies ha fet aquest dimarts una primera aproximació als danys que la borrasca Glòria va deixar la setmana passada al Maresme. La primera valoració econòmica de l'afectació supera, segons el Consell Comarcal, els 40 milions d'euros sense comptar la reconstrucció dels dos ponts que es van esfondrar a Malgrat de Mar. Els alcaldes i alcaldesses de la comarca han demanat ajuts urgents per poder restablir la normalitat el més ràpid possible i han posat sobre la taula la necessitat de redissenyar infraestructures i canviar polítiques per "minimitzar l'elevada exposició que té el Maresme en un moment d'emergència climàtica"Publicat:
29-01-2020 / 09:03:52
Actualitzat:
29-01-2020 / 10:57:23

Entre les preocupacions que els alcaldes i alcaldesses han posat sobre la taula aquest dimarts hi ha les pèrdues que la borrasca Glòria ha provocat en sectors econòmics com l'agrícola que, sobretot a l'Alt Maresme, ha quedat completament devastat. També hi ha indústries que trigaran setmanes a recuperar la normalitat i preocupa que la infraestructura turística no pugui estar preparada per afrontar la temporada de Setmana Santa.

Les poblacions més castigades pel temporal han estat Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. Segons el Consell Comarcal del Maresme, entre les tres superen els 25 MEUR de pèrudes. És una quantitat, però, que es veurà incrementada els propers dies quan es pugui accedir a totes les zones que encara són impracticables.

"Ens atrevim a dir que Malgrat de Mar ha estat el municipi més afectat de tota la comarca i això suposa una situació devastadora", ha assegurat el portaveu del govern Jofre Serret, que ha demanat el suport de totes les administracions. Serret ha explicat que els alcaldes i alcaldesses de la comarca reclamen "ajuda pels pagesos" perquè, segons el portaveu del govern, "estem parlant de la pèrdua del sector i, per tant, de la pèrdua de producció de verdura de Catalunya".

"Reclamem aquest 'Pla Marshall' perquè doti de recursos, de forma ràpida i diligent, el sector de la pagesia, sense oblidar els sectors turístic i industrial, que han sigut els tres motors econòmics del municipi que han quedat afectats", ha destacat Serret.

Pel què fa a la valoració dels danys, el portaveu del govern ha dit, una vegada més, que és difícil fixar una data exacta i que es valora la sol·licitud de zona d'emergència. Avui, precisament, la Junta de Portaveus hauria de decidir si aquesta petició, finalment, tira endavant o no.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits