malgratcomunicacio.cat

En directe

Serveis

La borrasca "Glòria" s’ha intensificat durant aquesta matinada provocant greus afectacions a Malgrat de Mar.

La borrasca Glòria, present a la comarca des d’aquest passat diumenge, s’ha intensificat durant aquesta matinada provocant greus afectacions a Malgrat de Mar.

La pluja, que ha fet desbordar el riu Tordera, sumat al fort vent han enfonsat el Pont d’en Pitxota, el pont per on passa el tren que connecta Malgrat i Blanes així com també ha enfonsat el mur de contenció de la riera de Palafolls a l’altura del pàrquing del CAP.

Entre els incidents, com dèiem, la desembocadura del riu Tordera ha quedat totalment desbordada inundant els terrenys del Pla de Grau deixant els camps de conreu empantanegats per l’aigua.

Segons Jofre Serret, primer tinent alcalde, “la situació actualment està controlada però hem d’estar atents i controlar les crescudes que puguin haver, no només per les pluges a Malgrat de Mar si no per tot el cabal del riu que es recull des del Montseny.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha visitat el municipi per estudiar les afectacions ha afirmat que

“Ara la prioritat és evitar d’anys humans i, per tant, fem una crida a la població a seguir les indicacions que fan les autoritats i els serveis d’emergència. Val més una evacuació preventiva, encara que sembli que no ha de passar res, a realitzar un rescat o témer una cosa pitjor”

Pere Aragonès ha afegit que “valorarem els d’anys un cop superem el temporal. Un cop feta la valoració dels danys caldrà, per part de totes les administracions, avaluar també en termes de cobertura d’assegurances la declaració de zona catastròfica i quines ajudes poden haver-hi.

Tot i els avisos de les autoritats, el desbordament del riu Tordera ha agafat per sorpresa a algunes persones que han hagut de ser rescatades pels serveis d’emergència de la Generalitat.

Un helicòpter ha extret de la zona dues persones que haurien quedat aïllades per l’aigua i la policia local de Malgrat de Mar ha rescatat a una família que, durant les primeres hores del matí, havien quedat tancats a casa seva sense la possibilitat de sortir a causa de les inundacions de la zona.

Per altra banda, 180 treballadors de la fàbrica AGC de Malgrat de Mar han hagut de ser evacuades a causa de les inundacions.

Segons un dels treballadors s’han vist sorpresos per la pujada del nivell de l’aigua que, en pocs minuts, ha inundat la fàbrica.

L’inspector Joaquim Martínez de la Policia Local ha assegurat que hi ha més de mig metre d’aigua que ha inundat la part frontal de la fàbrica impedint la sortida dels treballadors i l’ús dels seus vehicles privats. Per aquest motiu s’ha facilitat un servei d’autobús per tal d’extreure els treballadors de la zona. 

De manera preventiva s’han suspès les classes d’avui a tots els centres educatius de Malgrat de Mar. Per altra banda, Xavier Balcells, gerent de l’empresa d’Aigües de Malgrat, fa una crida al mínim consum d’aigua potable durant les properes hores:

“si seguim amb aquesta situació d’alerta vermella la planta pot deixar de subministrar aigua a partir d’aquest vespre o matinada i hem de tenir la previsió, com alerta vermella, de consumir el mínim possible”

Balcells ha afegit que hi ha la possibilitat de quedar-nos sense aigua potable “si els nivells van baixant de dipòsit i no els omplim ens podem quedar sense aigua, per això l’emergència i la necessitat de consumir el mínim”.

Segons Xavier Balcells, ara per ara no podem saber l’abast de les afectacions i, segons la previsió, encara és possible que la situació empitjori durant aquesta tarda. Per aquest motiu, un cop més les autoritats fan una crida a l’alerta màxima i precaució.Publicat:
22-01-2020 / 15:05:42
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits