malgratcomunicacio.cat

En directe

Serveis

L’Ajuntament de Malgrat de Mar participa a l’acte per fer front a les reclamacions d’Endesa

Representants de 148 ajuntaments s’han reunit aquest passat dimecres amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per intentar resoldre la problemàtica amb Endesa de manera unilateral.

"L'objectiu d'avui és donar tranquil·litat als municipis", ha explicat Marín, després de constatar que hi havia "molta preocupació" per la carta que el 31 de juliol Endesa va enviar a uns 400 ajuntaments que tenen un deute superior als 10.000 euros amb la companyia. En aquesta carta la companyia demanava als consistoris que afrontessin el 50% del deute i que si no ho feien iniciaria un procediment per deixar les famílies vulnerables sense llum a partir de l'1 d'octubre. Davant aquest fet, Marín ha demanat als municipis que no paguin ni facin res per intentar resoldre l'assumpte de manera unilateral.

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals el 30 de juny de 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d'euros, segons fonts de la companyia. Fonts de la companyia van declarar dilluns a l'ACN que consideren "insostenible" la situació i que calia "agilitzar les converses. També van dir que tallar la llum l'1 d'octubre "no és una amenaça" sinó "un crit d'alerta a la urgència".

La companyia està satisfeta perquè des que va enviar la carta als ajuntaments oferint "de manera proactiva" assumir el 50% del deute" consideren que les negociacions per arribar a un acord han avançat. Fonts d'Endesa han explicat aquest dimecres a l'ACN que qualsevol acció que signifiqui avançat en el camí de trobar una solució "sempre serà ben vista" i consideren que les reunions dels darrers dies han servit per "avançar vers una solució estable".Publicat:
05-09-2019 / 08:50:11
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits