malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] L'Hospital Sant Jaume de Calella ja és centre extractor de còrnies

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals de Calella i Blanes, ha rebut aquest mes de juliol el vistiplau de l'Organització Catalana de Transplantaments perquè l'Hospital Sant Jaume de Calella sigui un centre autoritzat per a l'extracció de teixit ocular, és a dir, de les còrnies. Segons ha explicat la doctora Emília Cortés, cap del Servei d'Urgències i Emergències de l'Hospital de Calella, amb aquest permís es facilita la donació de còrnies als pacients que morin en aquest centre hospitalari.

Un grup multidisciplinari format per 12 professionals entre personal mèdic, infermeria i una psicòloga ha estat l'encarregat d'implantar aquest circuit i ha rebut una formació específica per detectar donants, entrevistar els familiars del difunt i fer les extraccions.Publicat:
25-07-2019 / 10:30:43
Actualitzat:
25-07-2019 / 14:20:09

La doctora Cortés ha explicat que amb cada còrnia donada es pot ajudar a recuperar la visió a dues persones perquè es pot dividir aquest teixit en dos segments que es trasplanten a pacients diferents. Tothom pot ser donant de còrnies, des dels 2 als 85 anys. Tot i això, hi ha certs criteris d'exclusió com ara les persones majors de 85 anys, les que pateixen malalties hematològiques i les que tenen serologies positives per hepatitis B, hepatitis C o sida. Tampoc poden donar la còrnia aquelles persones que han mort per causa desconeguda o per la impossibilitat de fer entrevsita amb la família, entre altres.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits