malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

Els Mossos donen consells per mantenir segurs els nostres habitatges

Els Mossos d’Esquadra, a banda de fer la seva tasca habitual de vigilància, prevenció i detecció de riscos, també treballa per garantir la seguretat dels domicilis. En aquets sentit, cada estiu edita un díptic amb consells per la ciutadania, sobretot en aquesta època en què moltes llars queden buides per les vacances.

Aquests consells fan referència als accessos a la llar, als sistemes d’alarma, als panys i portes i especialment quan els habitatges queden buits.

Concretament, a nivell d’accessos a la llar, Mossos recomana instal·lar persianes en finestres i balcons així com una balda interior a les portes. Si s’estan realitzant obres a l’exterior de l’edifici, cal assegurar-se que no es pugui accedir al pispar bastides o escales.

Es recomana en tots els casos instal·lar i utilitzar una alarma, tot i que cal comprovar que l’empresa compleix els requisits legals. Mossos considera útil connectar l’alarma sempre, mentre es dorm i quan no hi ha ningú a casa.

Respecte panys i portes, el cos de Mossos recomana protegir-se per mitjà de portes blindades i reixes a les finestres. Així mateix, els panys han de ser d’alta seguretat i que disposi de com a mínim tres punts d’ancoratge.

De mode general, no s’ha d’obrir la porta a persones desconegudes, així com assegurar-se que el personal d’aigua, llum i gas és de l’empresa oficial. Cal tancar bé els accessos a l’habitatge. En cas de pèrdua de les claus, s’ha de canviar els panys.

Si es viu en una casa aïllada, es pot instal·lar una alarma i un temporitzador automàtic d’encesa dels llums interiors o exteriors dels domicilis.

Quan es marxa de vacances, s’ha d’extremar les precaucions, ja que la llar queda més desprotegida. Es recomana desar els objectes valuosos en llocs segurs, així com assegurar-se de que portes i finestres queden ben tancades.

És recomanable avisar a persones de confiança que vigili de tant en tant l’habitatge i reculli la correspondència. Una altra recomanació és no donar senyals que facin pensar que l’habitatge està buit.

Es pot consultar aquesta informació i molta més al següent enllaç Publicat:
16-07-2019 / 16:26:12
Actualitzat:
16-07-2019 / 16:29:53

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits