malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Protecció Civil i els Bombers Voluntaris ja han començat a recordar alguns consells per Sant Joan

S’apropa la revetlla de Sant Joan i Protecció Civil ja ha començat a recordar alguns consells que s’han de tenir en compte a l’hora d’utilitzar material pirotècnic o encendre fogueres.

Des de Protecció Civil s’aconsella comprar els productes pirotècnics en establiments autoritzats, no guardar els petards a les butxaques i llegir bé les instruccions de cada article.

A l’hora d’encendre els petards, es recorda que no s’han de subjectar amb les mans ni apropar-los a la cara o al cos; que s’han d’encendre amb mitjans segurs, com ara metxes; no s’han de llençar els petards contra ningú; i si un petard no s’encén bé, no s’ha de tocar fins al cap de mitja hora i remullar-lo.

Protecció Civil també diu que no s’han de llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni aglomeracions de persones; als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres; no s’han d’encendre petards a l’interior dels habitatges ni des de les balconades o finestres; i cal vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables.

També s’aconsella no manipular els petards. Xavier Estopà, cap del parc de Bombers Voluntaris de Malgrat de Mar, també assegura que s’ha de vigilar molt amb els petards.

A l’hora de fer fogueres també s’han de tenir en compte alguns consells per evitar problemes. Entre d’altres, cal tancar finestres, plegar tendals, respectar la distància de 15 metres respecte dels cotxes aparcats, no permetre que ningú salti sobre les brases, permetre el pas dels vehicles d’emergència i demanar permís a l’ajuntament per a fer-les. No es pot utilitzar qualsevol material per cremar. Han de ser coses que deixin brasa, sobretot fusta, i evitar, per tant, papers, teixits, bidons, llaunes o esprais. És necessari, a més, tenir en tot moment algun mitjà per apagar la foguera i assegurar-se que ha quedat del tot extingida.

A banda de petards i fogueres, Salut Pública també recorda que s’han de tenir en compte alguns consells a l’hora de comprar i consumir les coques de Sant Joan. Cal adquirir-les en un establiment apte per a la seva elaboració i venda; s’ha de comprar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservar-la fins al moment del consum. En aquest sentit, les de crema o nata s’han de conservar en fred fins que es mengin i, si no es consumeixen en la seva totalitat, s’han de retornar ràpidament a la nevera.Publicat:
20-06-2019 / 12:35:56
Actualitzat:
20-06-2019 / 13:25:51

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits