malgratcomunicacio.cat

En directe


Els Castellers de l'Alt Maresme basteixen un pilar al cim del Canigó

25 maduixots han bastit un pilar a 2.784 metres d'alçada. Ho han fet aquest diumenge al cim del Canigó coincidint amb la celebració de l'aplec que se celebra en aquesta muntanya catalana una setmana abans a la regeneració de la Flama del Canigó, que després ha d'encendre les fogueres de Sant Joan.Publicat:
17-06-2019 / 12:58:31
Actualitzat:
17-06-2019 / 13:20:27

Els Castellers de l'Alt Maresme continuen amb el que ja s'ha convertit en la tradició de bastir pilars en cims emblemàtics de la geografia catalana. En aquesta ocasió, han construït el pilar al cim del Canigó, just davant la creu que corona el punt més elevat de la muntanya, a 2.784 metres d'alçada.

25 han estat els maduixots que han bastit el pilar. Ho han fet coincidint amb la celebració de l'Aplec del Canigó. Un acte que se celebra el cap de setmana anterior a la regeneració de la Flama del Canigó, que després haurà d'encendre les fogueres de Sant Joan. Complint el ritual, centenars de persones van pujar ahir al cim del Canigó a deixar-hi llenya per a tornar a encendre la flama. Els feixos es van deixar apilonats sobre la creu que hi ha al cim. Hi seran fins al 22 de juny, moment en què la flama, que ha estat guardada durant l'any al Casteller de Perpinyà, tornarà a pujar dalt el cim per encendre el foc. A partir de mitjanit, tothom qui vulgui podrà recollir la Flama per començar el descens cap a centenars de viles i ciutats on se celebrarà la revetlla de Sant Joan.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits