malgratcomunicacio.cat

En directe

La lectura d'un manifest va cloure l'acte d'homenatge a les Peixateries Velles

El Col·lectiu Antifeixista de Malgrat de Mar ret homenatge a Guillem Agulló

Una exposició de fotografies ha servit al Col·lectiu Antifeixista de Malgrat de Mar per recordar aquest dissabte la figura del jove Guillem Agulló, assassinat l'11 d'abril de 1993, ara fa 26 anys, per un grup de militants de l'extrema dreta. L'acte, que s'ha celebrat a les Peixateries Velles, ha permès repartir 200 fulls amb informació, tant d'Agulló com del seu assassí confés, en Pedro Cuevas.Publicat:
15-04-2019 / 10:55:11
Actualitzat:
15-04-2019 / 11:40:58

Les Peixateries Velles ha estat l'escenari escollit pel Col·lectiu Antifeixista de Malgrat de Mar per retre homenatge al jove Guillem Agulló assassinat per Pedro Cuevas l'any 1993. L'exposició que es podia veure dissabte al matí explicava, entre d'altres coses, que "des del primer moment, la família l'acusació popular, entitats i partits van denunciar els fets com un crim polític". Tot i això, "les vinculacions dels assassins amb l'extrema dreta espanyola van ser una evidència que els tribunals espanyols es van negar a considerar".

Segons el Col·lectiu Antifeixista, l'assassí va actuar conjuntament amb Gerardo Mora, Juan Manuel Sánchez "El Picha", José Cuñat "El Pollo" i Francisco García "El Mody". Entre tots van acorralar a Agulló després d'identificar-lo com a antifeixista i independentista i Cuevas el va apunyalar. L'assassí va ser condemnat a 14 anys de presó, dels quals en va complir 4. Els seus companys van ser absolts.

A Malgrat de Mar és la primera vegada que es ret homenatge a Guillem Agulló. Sergi Fuentes, miliant de La Forja i de la CUP de Malgrat de Mar, assegura que ara és un bon moment per recordar aquests fets perquè, entre d'altres coses, "l'ultradreta està en augment i estem veient en sondejos a les eleccions que Vox entrarà amb molta força i un possible pacte de Vox, Ciutadans i PP seria el feixisme pur i dur a les institucions".

L'acte d'homenatge a Guillem Agulló de dissabte es va cloure al migdia amb la lectura d'un manifest.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits