malgratcomunicacio.cat

En directe

Un moment de la xerrada d'anit a la biblioteca.

La secció local d’ERC realça el paper de les dones de la República i la Guerra Civil

La historiadora malgratenca Sílvia Carceller va protagonitzar anit la xerrada República i Guerra Civil en femení, que ERC de Malgrat de Mar havia organitzat coincidint amb la proximitat Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març. L'activitat va comptar amb la participació d'una trentena de persones.Publicat:
07-03-2019 / 08:47:29
Actualitzat:
07-03-2019 / 08:55:23

La xerrada República i Guerra Civil en femení va permetre a la historiadora malgratenca Sílvia Carceller fer un viatge en el temps que, entre d’altres coses, va servir per recordar a dones que van tenir un paper destacat durant la Segona República en àmbits com la política, els esports, l’art o el periodisme. La historiadora malgratenca també va mostrar, a través de diversos cartells, com durant la Guerra Civil s’animava a les dones a ocupar els llocs de feina dels qui havien anat al front o, fins i tot, mostraven dones lluitant al costat dels homes.

Ester Martínez, responsable de la Secretaria de la Dona del partit a Malgrat, diu que les dones han sortit a lluitar sempre pels drets de tothom i no només pels seus. Martínez diu que hi ha una "involució en el feminisme" perquè, entre d’altres coses, els joves no coneixen la història i, per tant, no saben com ha costat adquirir els drets que ara sí tenen les dones. "És necessari ensenyar què va passar per poder tirar endavant i lluitar", ha afegit.

La xerrada de la historiadora malgratenca Sílvia Carceller República i Guerra Civil en femení, que ERC de Malgrat de Mar va organitzar ahir a la biblioteca La Cooperativa, va comptar amb l’assistència d’una trentena de persones.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits