malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Societat

[ÀUDIO] L'Ajuntament comença les obres de remodelació i millora de les places de Catalunya i Ca l'Arnau

L'Ajuntament ha iniciat avui les obres de remodelació i millora de les places de Catalunya i Ca l'Arnau. Aquestes dues obres van ser proposades i votades per la ciutadania en el pressupost participatiu de 2018, el primer que porta a terme el consistori malgratenc. El termini de les obres és de 2 mesos.

La plaça de Catalunya va ser la proposta més votada del procés de participació en el pressupost municipal 2018. La remodelació es farà segons els paràmetres que van fixar els mateixos ciutadans. Es crearan 3 zones diferenciades -una de joc infantil, una altra de descans i una tercera de terrasses dels bars propers. Es millorarà l'accessibilitat de la plaça, es col·locaran jocs infantils nous i nou mobiliari urbà i s'instal·larà paviment de cautxú en l'espai de jocs infantils en lloc de l'actual terra de pedretes ull de perdiu. També està previst plantar tres arbres nous, lledoners, per garantir una zona d'ombra a la zona de jocs i també es col·locarà una font d'aigua potable. Les obres les portarà a terme l'empresa Moix Obres i Serveis S.L. per un import de poc més de 34.700.000 euros.

La tercera proposta més votada va ser  la remodelació de la plaça de Ca l'Arnau. El disseny de la remodelació de la plaça també s'ha fet seguint el criteri de la ciutadania. Es millorarà accessibilitat i el funcionament de la plaça, creant un nou accés amb escales davant de l'edifici de Ca l'Arnau, s'enjardinarà la zona d'arbres perennes, s'ampliaran les voreres del carrer de Passada, es crearà una plataforma pavimentada dins de la plaça, es millorarà la infraestructura actual i es col·locarà una font d'aigua potable. Es col·locaran bancs, papereres i aparca-bicicletes. Els fanals del carrer de Passada es desplaçaran cap a l'interior de la plaça per poder ampliar la vorera i millorar l'espai de pas de vianants. Les obres les portarà a terme l'empresa Xavier Molas Puigferrer per un import de gairebé 47.000 euros. 

El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger ha destacat que els dissenys de les dues remodelacions de les places s'han fet respectant els criteris plantejats per la ciutadania durant el procés participatiu. Per la seva part, la regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà, ha explicat que avui es posaran en marxa les dues obres alhora i que en el cas de la plaça de Catalunya, suposarà el tancament d'aquest espai de joc infantil.

Castellà també ha explicat que el dilluns 11 de febrer també es posarà en marxa la segona proposta més votada del pressupost participatiu 2018:  la millora d'algunes voreres que estan en mal estat  amb un cost de 50.000 euros -que inclou la renovació de la del carrer de Sant Pere cantonada amb carrer Llibertat i l'eixamplament del carrer Carme entre Camí Nou i Blanch.Publicat:
04-02-2019 / 12:15:02
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits