malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

Sentència contra l'Hospital de Calella per haver confós un ictus amb un abús de cànnabis

La justícia ha obligat a indemnitzar amb més d'un milió d'euros una dona pel retard en el diagnòstic d'un ictus, que a l'Hospital de Calella van confondre amb una intoxicació de cànnabis.

Segons informa el portal 324, l'Audiència de Barcelona ha condemnat l'hospital i el Sistema d'Emergències Mèdiques, el SEM, a pagar 1.074.000 euros en total a la pacient, el seu marit i dos fills per les seqüeles que li han quedat a causa de la negligència. Serà l'asseguradora Zurich qui es faci càrrec de la compensació econòmica.

La dona va quedar incapacitada amb invalidesa absoluta. Necessita ajuda de terceres persones per a qualsevol acció quotidiana, va en cadira de rodes i no pot moure la part esquerra del cos. La sentència admet un "error de diagnòstic" i subratlla que el fet que se li fes un TAC sense contrast "revela que existia la sospita de la presència d'una patologia neurològica". L'asseguradora Zurich es farà càrrec de la compensació.Publicat:
29-11-2018 / 12:13:59
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Segons recullen diversos mitjans, els fets van passar el 2011, quan la dona va tenir una crisi sobtada que li va deixar immòbil la meitat esquerra del cos, amb dificultat per parlar i la boca lleugerament torta. La doctora que la va atendre va concloure que tenia una intoxicació per cànnabis i no va activar el protocol de l'ictus.El SEM va evacuar la dona a l'Hospital de Calella, tot i que no està preparat per atendre infarts cerebrals. Des d'allà, van trigar més de 13 hores a traslladar-la a Can Ruti.

L'associació Defensor del Pacient, que ha representat l'afectada, creu que "el protocol Codi Ictus, dissenyat per la Generalitat, no funciona, és ineficaç, no disposa de personal preparat ni de serveis suficients per atendre aquesta greu patologia".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits