malgratcomunicacio.cat

En directe


L'exposició 'A dues veus' per donar a conèixer el Voluntariat per la Llengua arriba a Malgrat de Mar

La mostra, que es podrà visitar a la biblioteca La Cooperativa aquest mes d'octubre, recull l'experiència que han viscut algunes de les parelles lingüístiques que han participat al programa Voluntariat per la llengua del Consorci per la Normalització Lingüística. L'objectiu de l'exposició és donar a conèixer el projecte i animar els malgratencs i malgratenques a prendre-hi part.Publicat:
03-10-2018 / 12:26:12
Actualitzat:
03-10-2018 / 12:46:01

A dues veus. Retrats de conversa en català. Aquest és el títol de l'exposició que dona a conèixer el programa Voluntariat per la llengua des d'un punt de vista dels testimonis. La mostra s'adreça a qualsevol persona que vulgui descobrir el projecte que fomenta l'ús de la llengua catalana i també esdevé una eina de cohesió social. 

L'objectiu general del programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de manera relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. També vol promoure la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones nouvingudes. Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment poden ser voluntàries. Només s'han de comprometre a dedicar 10 hores, una per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

A Malgrat de Mar hi ha una vintena de parelles lingüístiques, que participen al programa entre les mesos de febrer i juny. Maite Bonora, tècnica responsable del programa al Centre de Normalització Lingüística del Maresme, ha explicat que la voluntat és que s'aconsegueixin formar més parelles a Malgrat de Mar. Bonora no descarta que, si hi ha la necessitat, es pugui començar el programa al novembre. La tècnica ha destacat, a més, que ara les parelles lingüístiques també poden ser virtuals.

La mostra, que es pot visitar a la biblioteca La Cooperativa fins el 27 d'octubre, ha estat creada pel Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Consell Comarcal del Penedès.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits