malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] L'exposició "Les fàbriques de tanques a Malgrat (1924-2008). Una història per descobrir" s'inaugura demà dissabte a l'Arxiu Municipal

L'exposició "Les fàbriques de tanques a Malgrat (1924-2008). Una història per descobrir" ens dona a conèixer la història d'una indústria que va ser molt important a la població i és que va arribar a crear 22 fàbriques. De fet, es treballava per als 5 continents i grans marques del món de la moda com Christian Dior, Loewe, Balenciaga i Pierre Cardin.

L'exposició, una iniciativa del grup de recerca dels Amics de l'Arxiu, s'inaugura aquest dissabte a les 19 h a l'Arxiu Municipal. La mostra es podrà visitar a l'Arxiu Municipal fins el 9 de desembre.

Avui ens han acompat a l'Informatiu del Migdia en Vicenç Bayarri, en Ramon Ribot, en Josep Vives i en Josep Maria Crosas.

Les tanques són uns accessoris metàl·lics que permeten obrir i tancar les bosses i els moneders de manera fàcil i automàtica. La col·locació d'aquestes tanques a les bosses és el darrer pas de fabricació abans de la comercialització de bosses i moneders. A partir de la segona dècada del segle XX, es van crear a Malgrat les primeres empreses dedicades a la fabricació d'aquestes tanques. Entre el 1924 i el 2008, a Malgrat es van crear unes 22 fàbriques de tanques i 5 més es van posar en marxa a altres municipis per iniciativa de malgratencs. Aquesta indústria va donar feina a moltes famílies malgratenques.

Una exposició recull aquesta històrica en 10 plafons explicatius, un gran panell amb un arbre genealògic de les empreses, 5 expositors i 1 àudiovisual, en el qual 14 persones que van treballar a les fàbriques de tanques expliquen les seves vivències. La mostra és una iniciativa del grup de recerca dels Amics de l'Arxiu i del Servei d'Arxiu Municipal. La coordinació de la mostra ha anat a càrrec d'Anna Maria Anglada i Josep Maria Crosas. Els textos de l'exposició són d'Anna Maria Anglada, Vicenç Bayarri, Ramon Ribot, Josep Vives amb la col·laboració de Josep Maria Crosas. Publicat:
21-09-2018 / 12:00:14
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits