malgratcomunicacio.cat

En directe


El nou Estudi de Mobilitat Urbana prioritza la seguretat a les escoles

L'Estudi de Mobilitat Urbana proposa col·locar pilones mòbils per tancar al trànsit els accessos a les escoles Marià Cubí, Sant Pere Chanel i Mare de Déu de Montserrat a les hores d'entrada i sortida als centres. Aquestes pilones s'afegeixen a les fixes que actualment ja hi ha. L'Estudi de Mobilitat també contempla la necessitat de fer alguns canvis de sentit en carrers i aparcaments, o arranjar algunes voreres per tal que siguin accessibles, entre d'altres.Publicat:
20-08-2018 / 09:51:25
Actualitzat:
20-08-2018 / 11:05:07

Garantir una mobilitat sostenible i segura de les persones. Aquest és el principal objectiu del nou Estudi de Mobilitat Urbana, que ha sorgit d'un treball conjunt entre una empresa externa, l'equip tècnic de l'Ajuntament i la participació ciutadana. El document inclou una anàlisi d'accessibilitat i mobilitat de les persones a peu, en bicicleta i amb vehicle a motor. L'estudi pretén avaular la circulació i la seguretat viària, el transport públic de viatgers, els aparcaments, les activitats econòmiques, el soroll, el consum energètic i les emissions associades dels vehicles, entre d'altres aspectes.

L'alcaldessa Carme Ponsa, responsable de la Policia Local, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, ha detallat que "es pretén fer algun canvi de sentit, acabar els camins escolars per a aquest inici del curs, rebaixar algunes voreres que no són accessibles o canviar alguns sentits dels aparcaments". En relació als accessos a les escoles, Ponsa ha explicat que s'ha optat "per posar, tant a l'escola Chanel com al Cubí una pilona que es tancarà en els moments d'entrada i sortida de les escoles". "Tot això es fa perquè per nosaltres el més important és la seguretat dels nens i nenes a les entrades i sortides dels centres", ha afegit Ponsa.

Els tècnics que han elaborat l'Estudi de Mobilitat Urbana també han treballat la problemàtica de l'excés de trànsit i soroll que pateixen els veïns dels carrers de Passada i Girona. En aquest sentit, l'alcaldessa assegura que la idea és que "els vehicles passin a menys velocitat perquè això suposarà que hi haurà menys soroll". També s'intentarà canviar el sentit de circulació d'alguns vials "perquè n'hi ha set que van als carrers de Girona i Passada" i, d'aquesta manera, "no hi haurà tant trànsit en un tram determinat".

L'Estudi de Mobilitat Urbana de Malgrat de Mar es va aprovar en el transcurs del ple municipal de juliol. La proposta va tirar endavant amb el vot a favor de tots els grups polítics.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits