malgratcomunicacio.cat

En directe


La Nit dels Ratpenats aproparà avui els sons dels quiròpters als malgratencs

L'activitat, que començarà a les 21h del Parc Francesc Macià, servirà per cloure el primer curs del programa Ciència Ciutadana, que s'ha dut a terme aquesta setmana. Els 12 voluntaris que n'han pres part seran els encarregats d'explicar de manera pràctica als malgratencs i malgratenques que participin a la Nit dels Ratpenats els coneixements que han adquirit aquests dies de la mà del doctor en Biologia Jordi Serra-Cobo.Publicat:
27-07-2018 / 10:05:19
Actualitzat:
27-07-2018 / 10:56:47

La Nit dels Ratpenats permetrà escoltar els quiròpters que viuen a Malgrat de Mar, i distingir-ne l'espècie i la seva activitat. El doctor en Biologia Jordi Serra-Cobo dirigirà l'activitat, que comptarà amb la presència de les 12 persones que han participat al primer projecte del programa Ciència Ciutadana. Amb aparells que permeten sentir els ultrasons que emeten els quiròpters, aquestes persones mostraran què han après aquests dies. Uns coneixements que utilitzaran durant un any per recollir dades sobre l'activitat dels ratpenats al nostre municipi.

El doctor Jordi Serra-Cobo diu que a Malgrat de Mar convivim, com a mínim, amb 14 espècies de les que 28 que actualment hi ha descrites a Catalunya. Els aparells d'ultrasons permeten disminuir la freqüència del so de manera que fan audible els crits dels ratpenats perquè els disminueixen fins a deu vegades. "Podem conèixer l'activitat dels ratpenats, si es comuniquen o cacen, però els aparells també ens deixen descobrir el món dels ultrasons. Hi ha molts sons que no sentim i que són presents com ara els dels insectes, els ultrasons que generen els frens dels cotxes o de la gent caminant", explica Serra-Cobo. El doctor assegura que amb aquesta experiència els ciutadans poden prendre consciència també de la gran quantitat de sons amb les convivim que són inaudibles per a nosaltres però que per a d'altres espècies, com els gossos, no ho són.

Amb el programa Ciència Ciutadana, la regidoria de Medi Ambient vol implicar els malgratencs i malgratenques en tasques d'investigació científica com ara compartir mètode i recollir dades i resultats. La idea és transmetre hàbits i actituds responsables i promoure la sensibilització en el patrimoni local.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits