malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: ERC Maresme
Societat

ERC del Maresme, la Selva i el Baix Empordà denunciaran la concessió de 12 llicències per extreure corall

Els responsables de les federacions comarcals d’ERC del Maresme, la Selva i el Baix Empordà han mostrat la seva oposició a la decisió del govern espanyol d’atorgar 12 llicències per extreure corall vermell entre Arenys de Mar i Begur.

Davant d’aquesta situació, ERC ha decidit posar en marxa una campanya per donar a conèixer a l’opinió pública "aquesta agressió, així com mesures institucionals i socials per aturar l’extracció de corall vermell". Entre d’altres, ERC presentarà mocions a tots els ajuntaments perquè siguin les institucions municipals qui també demanin al govern espanyol que rectifiqui en aquesta decisió. Aquest dissabte els republicans han fet una roda de premsa a Arenys de Mar per donar a conèixer la campanya. A la roda de premsa hi van ser presents els regidors d’ERC a Malgrat de Mar, Ramir Roger i Ester Martínez.
 
Des d’Esquerra Republicana de Catalunya es denuncia públicament que "aquesta mesura va totalment en contra a les polítiques de conservació de la biodiversitat marina i protecció del litoral, ja que un estudi encarregat per la Generalitat l’any passat deixava ben clar que el corall vermell al litoral català es troba en estat “crític”. Ja al 2015, el corall vermell va ser elevat a la categoria "en perill d'extinció" a la llista vermella elaborada per la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN)".
 
Per aquestes raons, el Govern català va decretar una moratòria d’extracció de deu anys en l’àmbit de la seva competència, que són les aigües interiors, és a dir, des de Begur i fins a la frontera francesa. Tot i així, es va comunicar al ministeri la necessitat d’ampliar aquesta protecció també en les aigües exteriors, que no són competència de la Generalitat, i amb la decisió que han donat a conèixer s’ha constatat que han fet cas omís de la demanda i l’estudi dels científics.Publicat:
30-04-2018 / 12:47:46
Actualitzat:
30-04-2018 / 13:26:10

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits