malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

El govern municipal aprova la moció conjunta per la creació d''El mur groc'

Els grups municipals Junts per Malgrat, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Demòcrata Català i Candidatura d'Unitat Popular van presentar a la sessió plenària d'ahir al vespre una moció en defensa del projecte 'El mur groc'. Una proposta realitzada des del Comitè local de Defensa de la República que pretén dedicar un mur o una paret de Malgrat de Mar per tal que les persones puguin expressar-se lliurement i reflectir les seves emocions respecte els esdeveniments polítics i socials que viu Catalunya.Publicat:
20-04-2018 / 14:44:13
Actualitzat:
20-04-2018 / 14:50:33

El projecte té la voluntat de potenciar l'esperit de grup, desenvolupar habilitats i actituds creatives i fer del mur groc un símbol i un memorial a la llibertat d'expressió a través de graffitis, frases o dibuixos. El mur, per tant, vol "defensar, afavorir i potenciar la llibertat d'expressió, dotar el municipi d'un espai d'expressió vivencial i participatiu i defensar el respecte i el dret a la diferència, la llibertat, la convivència, la democràcia, la pau i els Drets Humans".

Els portaveus dels partits polítics que van presentar la moció van manifestar que "la llibertat d'expressió s'ha convertit en una incògnita per a la gent del poble, que no sabem quan ni com es pot convertir en delicte". També van afegir que "mirar cap a una altra banda o crear silencis amb censures o amenaces només fa que aquestes emocions creixin i generin uns sentiments més i més profunds, en algunes ocasions, no del tot positius".

Amb l'antecedent del mur de John Lennon de Praga com a referent, el govern municipal va afirmar que "la proposta suposa una aportació del tot positiva, socialitzadora, cultural, solidària, reivindicativa, assumible i innovadora a Catalunya, a l'Estat espanyol i a Europa".

Diversos membres del CDR de Malgrat de Mar van ser presents a la sessió plenària d'ahir per agrair públicament la subscripció dels grups municipals a la proposta. La moció es va aprovar amb els vots a favor del govern municipal, tot i els vots en contra del Partit dels Socialistes de Catalunya. El Partit Popular, per la seva part, no va ser-hi present.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits