malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] ASPRONIS acull un projecte dels Mossos d'Esquadra per prevenir els abusos en les persones amb discapacitat intel·lectual

La Fundació ASPRONIS ha acollit aquest matí el taller pilot de detecció i prevenció de conductes d'agressió que han engegat els Mossos d'Esquadra, un projecte pioner per ajudar a detectar i prevenir els abusos que poden patir les persones amb discapacitat intel·lectual. La sessió d'avui al Centre Especial de Treball 'El Vilar' ha sigut la prova pilot d'un cicle de tallers que els Mossos han dissenyat per parlar de temes com els abusos sexuals, psicològics o econòmics i els delictes relacionats amb l'ús de les tecnologies.Publicat:
18-04-2018 / 15:17:06
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb l'entitat DINCAT (Federació d'entitats que treballen amb persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya), la Fundació Vicki Bernadet i la Fundació Catalana Síndrome de Down han posat en marxa la iniciativa. Aquesta integra tallers divulgatius de prevenció, formació i una guia il·lustrada per a l'assistència a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament en l'àmbit de la seguretat.

Segons els Mossos, aquest col·lectiu és molt heterogeni i les persones que l'integren es poden convertir fàcilment en víctimes, a causa de la seva especial vulnerabilitat. En els tallers se'ls facilitarà tota la informació i els recursos necessaris perquè puguin detectar si estan sent víctimes de delictes d'odi i discriminació.

La sessió d'aquest matí també ha sigut el tret de sortida de la campanya a la Regió Metropolitana Nord de la Direcció General de la Policia i els Mossos d'Esquadra, que engloba el Maresme i el Vallès Oriental.

A continuació, es pot escoltar la crònica d'aquest matí a 'El Vilar' amb la sergent Montse Ventura, de la unitat de proximitat i atenció al ciutadà de la regió policial Metropolitana Nord. També amb David Gurri, director tècnic del Servei ocupacional d'inserció d'ASPRONIS.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits