malgratcomunicacio.cat

En directe

Presó de Neumünster, Foto: Reuters
Societat

Els partits polítics de l'Ajuntament de Malgrat de Mar valoren la situació política i social de les últimes hores

Carles Puigdemont ha passat la primera nit a la presó de Neumünster, una ciutat al nord d'Alemanya. Ho ha fet sota custodia de la policia a l'espera que aquest dilluns comparegui davant del jutge.

El cap de setmana ha estat intens des de divendres amb l’enviament a presó de diversos exconsellers i amb l’anunci de Marta Rovira que marxava a l’exili. I ahir diumenge amb la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. Avui hem volgut recollir les valoracions polítiques dels diferents partits que tenen representació al consistori malgratenc.  

Des del PSC consideren que "a l'independentisme no se l'ha de destruir sinó guanyar-lo". El primer secretari del PSC de Malgrat de Mar, Óliver Sánchez Camacho destaca que si els dirigents independentistes violen la llei, cal ser extremadament garantistes. Segons ell, la judicialització actual de la política és un greu error i s'emparen en els jutges perquè com a polítics són incapaços de solucionar la situació actual. És molt taxatiu al dir que "cal diàleg i prou del teatre -del dolent- que no porta enlloc ni beneficis per ningú.

Des de Junts per Malgrat, Carme Ponsa ha destacat que empresonar polítics no és la solució a l’actual conflicte que es viu entre Catalunya i el govern de l’Estat. Segons ella, ha d’haver una sortida política. També ha mostrat la seva solidaritat amb els presos polítics, els exiliats i les seves famílies.

Des d’ERC, Ramir Roger considera que el govern del PP està fent un atac al cor de la democràcia i vol fer una causa general contra l’independentisme. Segons ell, el govern espanyol vol posar els fonaments per atacar totes les causes dissidents amb el seu tarannà polític. El més important és, segons Roger, conformar un front comú polític i social per defensar la democràcia ja que “es viu en una dictadura encoberta”. Ramir Roger fa una crida a mobilitzar-se “quan calgui” però de manera pacífica i reivindicativa.

Des del PDeCAT de Malgrat de Mar, Jofre Serret ha explicat que l’Estat espanyol està judicialitzant un tema que és polític i posant a la presó polítics que el fan és complir amb el mandat democràtic que li han donat les urnes. Amb la detenció de Puigdemont Europa s’haurà “de mullar” i posicionar-se, segons Serret. Serret recorda que Catalunya i els seus ciutadans són gent pacífica, que continuarà defensant amb mobilitzacions pacífiques però contundents l’actual vulneració de drets.

Des de la CUP, Núria Casajuana ha parlat de l’embat jurídic-polític que té en marxa el Govern de l’Estat espanyol contra Catalunya però també contra altres regions de l’Estat quan es qüestionen les seves accions. Segons Casajuana, el Règim del 78 “tot ho passa de puntetes, el parlar, l’explicar, debatre...”. Per a la regidora de la CUP el camí és la via pacífica, tranquil·la, política i de mobilització popular.

Núria Casajuana creu que cada dia que passa és una necessitat més gran “viure i pensar en República”.  Segons ella, viure lliures vol dir també poder “fer crítica social i política amb arguments”. Si l’Estat no accepta això, vol dir que no és democràtic”.

Des del Partit Popular, Ana Vega creu que la detenció de Puigdemont era esperada per aquells “que volen que les lleis funcionin” i que s’ha “d’acceptar la llei tal i com és”. Segons Ana Vega, hi ha llibertat d’expressió però ha de ser “dins la llei”. Segons Ana Vega, la convivència s’ha trencat a Catalunya i cada vegada és més difícil. Ara els polítics, diu Vega, han de treballar per recuperar la bona convivència.Publicat:
26-03-2018 / 14:28:00
Actualitzat:
27-03-2018 / 06:42:10

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits