malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: Arxiu
Societat

La Plataforma Palafolls Antifeixista exigeix que es prohibeixi la presència dels legionaris a la processó de Dijous Sant

La Plataforma Palafolls Antifeixista, a la qual hi estan adherits l’ANC de Malgrat de Mar, i els grups municipals d’ERC i la CUP de la nostra població, ha exigit a l’alcalde Valentí Agustí que prohibeixi la presència de legionaris a la processó de Setmana Santa.

Els membres d’aquesta plataforma lamenten que l’únic municipi català on desfilaran els exlegionaris acompanyant una processó serà a Palafolls. Recordem que enguany serà la quarta vegada que la Confraria de Santa Maria i Sant Lluís de Palafolls convida a “La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona” a processar pels carrers de Sant Lluís durant el Dijous Sant.

Mar Vilar, membre de la Plataforma Palafolls Antifeixista, ha explicat a Ona Malgrat quina és la postura del govern que encapçala Valentí Agustí. Segons ella, ni autoritza ni desautoritza la presència dels legionaris a la població.

Els membres de la plataforma volen deixar clar que no estan en contra de la processó religiosa ni del dret dels ciutadans a expressar i celebrar la seva fe, sinó en contra de com s’utilitza aquesta processó.

De moment, aquest dissabte s’ha organitzat una xerrada a les 18H al MID de Palafolls amb dues ponents que parlaran sobre memòria històrica i la Guerra Civil. La idea és, segons explica Mar Vilar, argumentar des de la vessant histórica per què no es vol la presència dels legionaris al municipi.

En els propers dies, els membres de la Plataforma Palafolls Antifeixista convocaran a través de les xarxes socials una concentració de rebuig el dijous Sant a les 18H, dues hores abans de l’inici de la processó.

La Plataforma Palafolls Antifexista està formada, entre altres, per diferents partits polítics de Palafolls i les poblacions veïnes, entitats com l’ANC i la CNT de Pineda de Mar i la CGT del Maresme.Publicat:
20-03-2018 / 14:15:36
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits