malgratcomunicacio.cat

En directe

Trobada Taula de l'Habitatge de Malgrat de Mar, divendres passat
Societat

Malgrat de Mar vol incrementar de manera gradual l'habitatge públic per a ús social

L’Oficina Local de l’Habitatge de Malgrat de Mar s’ha fixat 3 objectius bàsics per aquest 2018. El primer passa per incrementar de manera gradual el parc d’habitatge públic a través de la compra per tanteig i retracte. El segon serà l’expropiació temporal com a mesura coercitiva davant les entitats bancàries  i els grans tenidors. Un sistema que la Llei d’Habitatge de Catalunya permet a les administracions locals. I per últim, fer una revisió del Pla Local d’Habitatge. L’actual data del 2006.   

El passat divendres es van reunir els membres del plenari de la taula d'habitatge al Centre Cívic del Castell. Durant la trobada es va informar, entre altres, de la memòria de gestió de l'oficina local d'habitatge corresponent al 2017.

Tot i no descartar altres mesures coercitives com les sancions, el principal objectiu a curt termini de l’OLH és, segons la regidora d’Habitatge, Neus Serra, disposar d'un mínim parc d'habitatge per destinar-lo a ús social.  

Serra recorda que el pressupost municipal del 2018 ja dóna prioritat a mesures tendents a ampliar aquest parc d'habitatge. La regidora posa com exemple l’adquisició recent d’un habitatge que es rehabilitarà i es destinarà a ús social. D’aquesta manera, el consistori ja disposarà de dos habitatges. L’actual es destina a casos d’emergència social.  

La responsable de les polítiques d’Habitatge de Malgrat de Mar explica el per què d’actualitzar l’actual Pla Local d’Habitatge, que data del 2006.

Durant la reunió es va explicar es van conèixer els detalls del nou projecte d'habitatge inclusiu que la OLH ha posat en marxa amb el suport de la Fundació Ser-gi.

En declaracions a Ona Malgrat, Neus Serra ha explicat que durant aquest 2018 l’equip de govern intentarà desencallar el projecte de construcció d’habitatge dotacional que es va projectar fa anys en uns terrenys municipals per sobre de l’avinguda Barcelona.

La taula de l’habitatge està formada entre altres per representants de Creu Roja, Càritas, diferents PAH de la zona i tots els partits polítics amb representació al consistori.Publicat:
12-03-2018 / 13:46:28
Actualitzat:
12-03-2018 / 15:15:40

Recordem que l'Oficina local d'Habitatge dóna informació i assessorament en tot allò relacionat amb l'habitatge. També tramita els ajuts per al pagament del lloguer i gestiona les inscripcions al registre únic de sol·licitants d'habitatge protegit. A més, es fa la tramitació d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges i de les cèdules d'habitabilitat.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits