malgratcomunicacio.cat

En directe

Lectura manifest Dia Internacional de les Dones
Societat

Malgrat de Mar acull avui els actes principals del Dia Internacional de les Dones

Aquest migdia s'ha fet davant les portes de l'Ajuntament de Malgrat de Mar la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones que ha anat a càrrec Montse Pellicer. 

"El 8 de març celebrem el Dia Internacional de les Dones, un dia en el qual des dels  carrers, des de la societat civil i des del municipalisme reivindiquem les dones com a ciutadanes actives i els feminismes com a moviment social transformador". Així comença el manifest de la Diputació de Barcelona en què es ressalta que "els feminismes també han entrat als ajuntaments, reconeixent que la justícia de gènere i els drets de les dones són un element estructural en tota política pública que persegueixi un món, un país, un territori o unes ciutats cohesionades i inclusives".

El manifest signat per les entitats municipalistes, la FMC i l'ACM, ressalta que la bretxa salarial, la diferència de sou entre els homes i les dones per la mateixa feina, és una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica. El text destaca que per avançar com a societat s’ha de tenir en compte a totes les persones, indistintament del seu sexe. Davant d’això, es reclama als governants que reaccionin i es legisli per acabar amb tot allò que representa una injustícia.Publicat:
07-03-2018 / 13:55:44
Actualitzat:
07-03-2018 / 15:08:34

Abans de la lectura del manifest institucional, la doctora en Sociologia de la Universitat de Girona, Cristina Sànchez Miret, ha fet una xerrada a la sala de plens de l'Ajuntament per parlar sobre la desigualtat que continua existint entre els homes i les dones. Segons Sànchez Miret, "la bretxa salarial és la normalització d'una realitat que afecta les dones". Segons ella, "el món està pensat en masculí". Aquí pots escoltar l'entrevista d'avui a l'informatiu del Migdia.

D'altra banda, l'associació Integrem per la Igualtat ha instal·latat una parada informativa a la plaça de l'Església per donar a conèixer els ciutadans la seva acció. Hem conversat amb la secretària de l'entitat, Paquita Martínez.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits