malgratcomunicacio.cat

En directe

Àlex Baena i Khyzer Hayat als estudis d'Ona Malgrat
Societat

Malgrat de Mar acollirà el Campionat d'Espanya de Muay Thai amateur entre el 9 i l'11 de març

Malgrat de Mar acollirà els dies 9, 10 i 11 de març el Campionat d’Espanya de Muay Thai amateur, d’on sortirà la selecció que participarà als Campionats del Món que es faran entre el 10 i el 19 de maig a Cancún, a Mèxic.

A Malgrat de Mar s’espera l’assistència d’entre 300 i 400 esportistes de les diferents seleccions regionals que prendran part a les diferents categories, des d’Infantil a Sènior, del campionat que es disputarà al pavelló Germans Margall des del divendres 9 al diumenge 11 de març. 

El divendres 9 es farà la recepció dels esportistes i les gestions de protocol com ara el pesatge i la documentació i ja el dissabte es faran les competicions eliminatòries i els quarts de final. Les finals seran diumenge.

Segons ha explicat Álex Baena, del Top King Training Center Malgrat, “aquesta és la primera vegada que s’ha unificat tot el Muay Thai espanyol  en un únic campionat i amb el suport del Consejo Superior de Deportes”.

Segons recorda Baena, a Malgrat de Mar s’han fet 4 campionats regionals i ara l’estatal: "En principi tots els regionals que s’han fet des que el nostre esport ha estat reconegut pel CSD han estat aquí a Malgrat de Mar. Portem 4 regionals i ara rematem amb el nacional.  I és la primera vegada a la història del nostre país que aconseguim unificar el muay thai sota unes mateixes sigles, en un sol campionat i d’on sortirà un únic campió reconegut pel CSD. I a més, tenint en compte que dins la selecció catalana hi ha 5 esportistes de Malgrat de Mar".

La selecció catalana està formada per uns 40 esportistes, 5 dels quals de Malgrat de Mar. El campionat està organitzat per ACE Malgrat-Top King Training Center.  

El Campionat d’Espanya de Muay Thai rep el suport de l'Ajuntament de Malgrat de Mar a nivell logístic, d’infraestructures i d'espais.  Publicat:
21-02-2018 / 11:17:36
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

D’altra banda, Álex Baena ha explicat a Ona Malgrat que ja porten 3 temporades treballant des de la base, és a dir, des del Muay Thai infantil, amb nens a partir de 3 anys i mig. Als últims campionats regionals han tingut uns 250 inscrits. Des del Top King Training Center treballen amb els més petits la part educativa d’aquest esport. Ho explica Baena: "Estem treballant amb el muay thai educatiu tenim nens des de tres anys i mig. Ara treballem amb les AMPES i per primera vegada el muay thai forma part de les activitats extraescolars. Ara estem al Montserrat i de cara a l’any que ve estarem a més centres educatius".

Davant l’estigma d’esport “violent”, Àlex Baena explica que aquesta és una pràctica esportiva on s’inculquen valors. Fins i tot, tenen un programa adreçat a nens que tenen problemes de conducta provocats pel seu entorn. La majoria d’aquests infants aconsegueixen reconduir la seva situació: "Hem recuperat a molts nens. El que fem és reconduir la seva conducta. Ho fem amb molta estima. Estem molt contents i agraïts per la confiança que han dipositat en nosaltres. Cada vegada tenim més infants. S’integren en el grup i milloren en els estudis i l’actitud a casa".

 

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits