malgratcomunicacio.cat

En directe

Botifarres d'El Rebost de la Marga
Societat

[ÀUDIO] Avui és Dijous gras, dia de botifarra d'ou i coca de llardons

Entre totes les dates del cicle de Carnestoltes és precisament avui, quan la festa arrenca, que la gastronomia pren més importància. Els carnissers i pastissers de Malgrat de Mar coincideixen en què la tradició de la botifarra d'ou i la coca de llardons segueix viva al municipi.



Publicat:
08-02-2018 / 15:03:43
Actualitzat:
08-02-2018 / 15:15:14

Tradicionalment, el Carnaval era la darrera oportunitat de “deixar-se anar” abans de les set setmanes de Quaresma, que era especialment dura amb l’alimentació perquè prohibia el consum de carn i productes calòrics. És per això que la dieta carnavalesca és a base de grans àpats, que contenen principalment greix i ous.

Si hi ha un producte que exemplifica perfectament els excessos del Carnestoltes és la botifarra d’ou, la combinació de dos aliments antigament prohibits. Pere Godino, de la carnisseria local El Rebost de la Marga, ha explicat que la tradició de la botifarra d’ou es manté, però que, en general, es busca el producte clàssic, bo i tradicional, sense atrevir-se amb innovacions o gustos nous.

D’altra banda, Jaume Turró, de la Pastisseria Vives, ha explicat que la tradicional coca de brioix amb llardons es segueix venent pel Dijous gras, tot i que també s’ofereix la mateixa versió feta amb pasta de full. Turró ha afirmat que “la tradició es manté i cada any, per la diada, la gent se’n recorda”.

Galeria d'imatges

Coques de llardons de la Pastisseria Vives

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits