malgratcomunicacio.cat

En directe

Font: Càritas Girona
Societat

[ÀUDIO] L’Ajuntament crearà un supermercat solidari per “dignificar” la distribució del Banc dels Aliments

La Regidoria d’Acció Social i Ciutadania crearà un nou supermercat solidari a Malgrat de Mar per tal d’unificar el Banc d’Aliments, actualment dividit entre el Centre Cívic La Immaculada i una nau del polígon industrial. El govern municipal està buscant un local més accessible, cèntric i ampli, que sigui alhora el punt de recollida, emmagatzematge i distribució dels aliments.Publicat:
31-01-2018 / 12:15:20
Actualitzat:
01-02-2018 / 09:41:56

El regidor d’Acció Social i Ciutadania, Jofre Serret, ha explicat que “creiem que cal canviar el format per poder dignificar aquest recurs que donem a la ciutadania. I per poder canviar el format hem de canviar l’espai, on creiem que és important que estiguin albergats aquests dos espais que fins ara teníem distribuïts en dos punts diferents”.

Serret ha afegit que el canvi principal que es vol implementar recau en la distribució dels aliments. “Creiem que no s’ha de continuar repartint una bossa com si fos un racionament, sinó que cal dignificar aquesta forma de distribució. Ha de ser el propi usuari qui pugui escollir què necessita i què vol, per tant el nou format serà similar al d’un supermercat”.

El servei funcionarà a través d’unes targetes de puntuacions dels usuaris beneficiaris, que controlaran els tècnics de serveis socials amb la coordinació de l’actual equip de voluntariat de Càritas. També hi haurà una formació i un aprenentatge per empoderar el ciutadà i ensenyar als usuaris a racionalitzar-se a l’hora d’escollir els aliments, a més de poder marcar, d’aquesta manera, una pauta nutricional per tal que la dieta sigui el més equilibrada possible.

Tot i que el projecte encara es troba en fase embrionària, el regidor ha avançat que l’Ajuntament preveu poder entrar en el nou espai i engegar el nou format del servei el proper mes de març.

Jofre Serret també ha afegit que “la idea és desallotjar el Centre Cívic La Immaculada. Creiem, des del govern, que és un espai del barri i aquesta ha estat una reivindicació per part dels veïns de Malgrat Nord, que han reclamat recuperar el centre com un espai de la gent”.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits