malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] La biblioteca posa en marxa el Club de lectura fàcil, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual

La Biblioteca La Cooperativa ha engegat aquest matí el Club de lectura fàcil, un projecte que té l’objectiu d’apropar i fomentar la lectura entre persones adultes amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. L’últim dijous de cada mes, en sessions d’una hora, es comentaran alguns dels grans clàssics de la literatura universal a través de versions adaptades.Publicat:
24-01-2018 / 15:19:59
Actualitzat:
25-01-2018 / 13:34:28

El projecte neix a partir de les visites setmanals a la biblioteca que realitzen els membres de la Fundació ASPRONIS, una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. La idea de crear el club de lectura va ser proposada per la mateixa associació.

Ester Pascual, responsable del projecte, ha explicat que la intenció és treballar de manera mensual diferents capítols de les lectures. “En un principi, ells llegiran un capítol a casa i el comentarem presencialment a la sessió. També farem lectura en directe, que ens permetrà comentar paraules i treballar alguns conceptes. D’aquesta manera farem comprensió lectora i una mica de cultura general”, ha explicat la responsable.

A la primera trobada d’avui dijous s’ha fet la presentació dels participants i la introducció a la primera lectura: Avui, “L’Illa del tresor”, de Robert Louis Stevenson. Pascual ha afegit que “intentarem fer les sessions molt vivencials i amenes, perquè els agradi i per passar-ho bé plegats”.

El Club de lectura fàcil que s’ha iniciat avui es durà terme l’últim dijous de cada mes a les onze del matí i s’allargarà fins al mes de juny. A banda de l’entitat ASPRONIS, des de la biblioteca recorden que la participació en el club està oberta a qualsevol persona amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Només cal dirigir-se prèviament a La Cooperativa per inscriure’s.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits