malgratcomunicacio.cat

En directe


Comença la prova pilot per netejar el fons marí en dues platges de Santa Susanna i Malgrat de Mar

Un equip de set submarinistes ha dut a terme aquest dimecres al matí una neteja del fons marí a la platja de Santa Susanna. La iniciativa, que forma part d'una prova pilot promoguda pel Consorci de Turisme del Maresme i el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona, es traslladarà demà dijous a la platja de la Punta de La Tordera.Publicat:
06-09-2017 / 12:03:29
Actualitzat:
06-09-2017 / 14:59:13

Set submarinistes de l'associació sense ànim de lucre Pasaje de Vuelta han pres part a la neteja del fons marí, que s'ha dut a terme aquest matí a la platja de Santa Susanna. L'actuació, que demà dijous es traslladarà a Malgrat de Mar, està promoguda, com a prova pilot, pel Consorci de Turisme i el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els bussos han acotat un quilòmetre de platja, just al costat de la desembocadura de la riera, i han fet tres immersions fins a 200 metres de profunditat. Aquest mateix esquema el reproduiran demà dijous a Malgrat de Mar, concretament, a la platja de la Punta de La Tordera.

Carla Pérez, secretaria de l'associació Pasaje de Vuelta, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén, no només netejar el fons marí, sinó sobretot conscienciar la ciutadania que canviï la mentalitat i no llenci brossa al mar.

Per ara només hi ha previstes les dues neteges del fons marí de Santa Susanna i Malgrat de Mar. La idea és, però, poder estendre l'actuació a d'altres municipis del litoral maresmenc l'any vinent en funció dels resultats que s'obtinguin en aquests dos municipis. Joaquim Arnó, president del Consorci de Turisme, ha detallat que posar en marxa el projecte "no ha estat fàcil" perquè, entre d'altres coses, s'ha hagut de buscar finançament per dur a terme les proves pilot. "La comarca del Maresme no tan sols cuida el seu entorn i les seves platges, sinó que també cuida allò que no es veu. Allò que hi ha sota l'aigua sembla que no existeixi i realment ens afecta. Hem de ser conscients que s'ha de netejar però, sobretot, no embrutar", ha afegit Arnó.

La neteja del fons marí, que s'ha dut a terme aquest matí a Santa Susanna, ha comptat també amb la presència de l'alcalde del municipi, Joan Campolier, i d'altres regidors del consistori sussanenc, i de Miquel Àngel Ruiz, regidor de Platges de Malgrat de Mar.

Galeria d'imatges

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits