malgratcomunicacio.cat

En directe


Les Barraques prenen forma a la platja de Malgrat Centre

L'escenari de Barraques ja s'ha instal·lat a la platja de Malgrat Centre, just davant de la plaça de Xesco Boix, i aquest migdia ja es començaven a alçar les primeres barraques de les entitats damunt d'unes tarimes de fusta que s'han col·locat expressament per a estabilitzar-ne el terra. El nou espai de Barraques té 4.000 metres quadrats. La Policia Local i l'empresa de seguretat privada controlaran els tres accessos que s'han habilitat a l'espai i demanaran les autoritzacions als menors de 16 anys, que hauran d'anar acompanyats d'una persona major d'edat.Publicat:
10-08-2017 / 13:03:57
Actualitzat:
11-08-2017 / 10:22:11

Les Barraques 2017 van prenent forma a la platja de Malgrat Centre, just davant de la plaça de Xesco Boix, després que l'Ajuntament decidís canviar-ne la ubicació arran de l'informe desfavorable que havia emès la Generalitat per la proximitat de l'anterior recinte a una empresa química. El pla d'autoprotecció que l'Ajuntament feia servir fins ara per a l'organització d'aquest acte a les pistes d'atletisme no preveia com s'havia d'actuar per a l'evacuació i confinament de persones en cas de risc químic.

Amb el nou emplaçament, aquesta qüestió hauria quedat resolta. Ricard Núñez (ERC), regidor de Joventut, ha assegurat que "com que no es preveu que vinguin més de 10.000 persones, el pla d'evacuacions, en tractar-se ara d'un espai obert, és molt més fàcil i no hi ha cap mena de problema".

Les característiques del nou espai

El nou espai de Barraques té 4.000 metres quadrats. Compta amb tres accessos, que seran controlats per la Policia Local de Malgrat de Mar i l'empresa de seguretat que s'ha contractat. Tot i que s'han habilitat aquestes tres entrades, l'espai estarà obert. Només hi haurà tres zones tancades: l'escenari i les dues zones de les barraques de les entitats, que s'han col·locat en forma d'ela damunt d'unes tarimes de fusta. "Aquest any el problema de la gent, t'asseguro que no el tindrem", ha destacat Núñez.

Les vuit entitats que participaran a les Barraques van poder conèixer ahir a la nit els detalls del nou espai en una reunió que van mantenir amb tècnics de l'Ajuntament i regidors del govern. Núñez ha explicat que "s'ho agafen amb ganes", tot i que "els inquieta tot el botellón que es pugui fer al voltant, que entrin ampolles de vidre on hi hagi més gent". En aquest sentit, la Policia Local ha prohibit l'entrada a l'espai de Barraques amb begudes.

L'horari també canvia

Les Barraques es faran divendres i dissabte, i l'horari serà de 21:30h a les 4h. S'ha decidit tancar abans per facilitar la neteja de la platja després de l'activitat.

Els concerts previstos es mantenen. D'aquesta manera, aquest divendres actuaran els grups El Senyor Peix, Doctor Prats i La Sra Tomassa, i dissabte hi haurà la Summer Moguda. Pel què fa a les activitats previstes per diumenge, és a dir, el concurs de cocous, l'animació infantil i la guerra de colors i xeringada, l'Ajuntament ha comunicat que es faran al costat.

Els serveis d'emergències es reforcen

La nova ubicació de les Barraques a la platja de Malgrat de Centre ha obligat a ampliar els serveis d'emergència. D'aquesta manera, l'espai disposarà de dues ambulàncies medicalitzades, enlloc d'una com s'havia previst a les pistes d'atletisme.

Per altra part, la Policia Local de Malgrat de Mar manté la necessitat que els menors de 16 anys que vulguin participar de la festa jove ho facin acompanyats d'una persona major d'edat i, a més, portin una autorització signada pel seu tutor legal. Aquesta autorització es pot descarregar de la web municipal, o bé recollir a la recepció de l'Ajuntament o en una parada que l'Ajuntament tindrà habilitada a l'espai de Barraques.

Galeria d'imatges

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits