malgratcomunicacio.cat

En directe

Un moment de la reuniˇ entre el govern i els ve´ns de divendres passat

Els ve´ns decidiran si es fa el projecte de remodelaciˇ dels carrers Llibertat, Sant Elm i del Carme

El govern municipal format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP deixa a les mans dels ve´ns i ve´nes dels carrers Llibertat, Sant Elm i del Carme la decisiˇ de tirar endavant el projecte de remodelaciˇ dels vials. El govern, que es va reunir amb els ve´ns divendres passat a l'Arxiu Municipal, els va donar dues opcions: dur a terme les obres de millora aplicant contribucions especials, que serien inferiors a les que proposava l'anterior govern, o deixar el projecte sobre la taula i canviar nomÚs les canonades d'aigua i asfaltar al carrer. Una obra que no tindria cap cost pels ve´ns ja que aniria a cÓrrec de l'empresa d'aigŘes i l'Ajuntament.Publicat:
17-07-2017 / 12:25:59
Actualitzat:
17-07-2017 / 14:31:30

Més d'un centenar de veïns i veïnes dels carrers Llibertat, Sant Elm i del Carme van apropar-se divendres passat a l'Arxiu Municipal per conèixer de primera mà la darrera proposta que els fa el govern en relació al projecte de remodelació dels vials. L'alcaldessa Carme Ponsa i els regidors Mireia Castellà, Ramir Roger, Ester Martínez, Neus Serra i Núria Casajuana van exposar als veïns que la nova proposta contemplava una rebaixa del cost de l'obra d'un 36%, és a dir, que passava de costar 1.040.000 euros a 664.000 i que, per tant, això comportava, juntament amb altres canvis que s'havien aplicat en els percentatges, una reducció de les contribucions especials d'aproximadament un terç.

D'aquesta manera, i a tall d'exemple, els propietaris d'una casa de cos pagarien uns 2.500 euros aproximadament en concepte de contribucions especials, els d'un pis en un edifici plurifamiliar, entre 550 i 750 euros, i els d'un local comercial, entre 40 i 60 euros.

El govern va explicar, a més, que l'empresa d'aigües i l'Ajuntament assumiran el cost que implica canviar les canonades d'aigüa dels vials i de posterior asfaltat.

Mireia Castellà (JXM), regidora d'Urbanisme i Obra Pública, ha detallat que "s'han modificat diverses partides" com, per exemple, la de pluvials o la de xarxa elèctrica, per tal d'aconseguir rebaixar un terç l'aportació econòmica que hauran de fer els veïns i, per tant, aconseguir "unes contribucions més justes".

Castellà ha reconegut que el govern sabia que "hi havia molts veïns que estaven en contra de les contribucions". "Ara els hem emplaçat que puguin venir a l'Ajuntament per conèixer quines contribucions hauran de pagar i que l'Associació de Veïns faci una assemblea en què les persones afectades puguin votar, de manera anònima, què volen", ha afegit Castellà.

La decisió en mans dels veïns

El projecte de remodelació dels carrers Llibertat, Sant Elm i del Carme afecta a 380 propietaris. Seran ells els qui votaran, de manera anònima, per decidir si el projecte s'executa o no. Ramon Ribot, membre de l'Associació de Veïns, ha detallat que "l'Ajuntament s'enroca i troba que és impossible continuar el projecte sense contribucions especials i els veïns creuen el contrari". "He insistit per tal que l'Ajuntament expliqui què és especial per demanar aquestes contribucions", ha afegit Ribot, que considera que "no hi ha res d'especial", i que, per tant, els veïns no haurien de pagar aquests diners.

Ribot ha recordat que l'any 2012, després que l'Ajuntament enviés una carta als veïns detallant les contribucions especials que haurien de pagar, "la gent es va revoltar, vam rebre el suport de la majoria de grups polítics municipals i es van tombar". Ribot diu, però, que "ara sembla ser que l'equip de govern actual, tots a una, vol contribucions especials".

Sigui quin sigui el resultat de la consulta que l'Associació de Veïns farà als propietaris afectats en els propers dies, Ribot demana que, sobretot, l'Ajuntament s'asseguri que l'obra està ben feta abans de pagar-la.

Galeria d'Óudios

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits