malgratcomunicacio.cat

En directe


La Sardanista celebra la Diada Universal de la Sardana aquest diumenge

La Diada Universal de la Sardana està dedicada enguany al compositor Pep Ventura, coincidint amb els 200 anys del seu naixement. Ventura està considerat el pare de la sardana moderna i reformador de la cobla, que va ampliar fins donar-li pràcticament la seva estructura instrumental definitiva. L'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina ha programat una missa, una ofrena floral al Monument de la Sardana i un concert al Centre Cultural. A més, l'entitat aprofitarà la jornada per commemorar la seva Diada del Soci i farà un dinar de germanor el mateix diumenge.Publicat:
16-06-2017 / 08:30:08
Actualitzat:
16-06-2017 / 08:33:53

Els actes commemoratius de la Diada Universal de la Sardana a Malgrat de Mar començaran aquest diumenge 18 de juny a les 12h amb la celebració d'una missa, que comptarà amb l'acompanyament de la Coral Atzavara i la colla sardanista Antaviana. Després, es farà una ofrena floral al Monument de la Sardana i el tradicional dinar de germanor de l'entitat, que també celebrarà la seva Diada del Soci. Les activitats es clouran a la tarda amb un concert al Centre Cultural a càrrec de la Cobla Palafolls, que començarà a les 18:30h.

En el transcurs del concert es tocarà la sardana Una mirada, de Pep Ventura. Aquesta és la peça que s'ha triat perquè es toqui arreu de Catalunya on se celebrin actes per commemorar la Diada Universal de la Sardana, que enguany està dedicada a Ventura, coincidint amb els 200 anys del seu naixement. Montserrat Clapés, presidenta de l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina, ha explicat que Una mirada "és una de les primeres sardanes que va compondre Ventura i és una mica diferent del que sempre hem sentit d'aquest compositor".

Amb els actes d'aquest cap de setmana, la Sardanista donarà el tret de sortida a la temporada de ballades d'estiu. El parc de Can Campassol aplegarà el proper diumenge 25 de juny la primera jornada de sardanes, que començarà a les 20:30h i comptarà amb l'actuació de la Cobla Santa Maria de Blanes.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits