malgratcomunicacio.cat

En directe

La taula de treball sobre el delta s'ha reunir avui al Centre Cultural.

La taula de treball sobre La Tordera acorda elaborar un estudi previ a la redacció d'un Pla d'Actuació Integral de Recuperació del Delta

La primera reunió de la taula de treball del delta de La Tordera s'ha constituït avui a Malgrat de Mar. D'aquesta primera trobada n'ha sorgit una comissió de treball d'experts, que farà un estudi previ a la redacció d'un Pla d'Actuació Integral de Recuperació del Delta de La Tordera, de la Plajta de la Conca i de la platja de S'Abanell de Blanes.

 

 Publicat:
08-06-2017 / 14:06:07
Actualitzat:
08-06-2017 / 15:18:51

La taula de treball del delta de La Tordera està formada pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Demarcació a Barcelona de Costes de l'Estat espanyol, Centre d'Estudis Avançats de Blanes, Observatori de La Tordera, Plataforma Preservem El Litoral, l'Arrel i representants i propietaris dels càmpings. La taula ha cregut convenient i necessari convidar a formar-ne part als pagesos, consells comarcals del Maresme i La Selva i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Tots els assistents han manifestat la necessitat de trobar solucions a la recuperació de La Tordera, amb especial atenció al Delta i les platges de La Conca i S'Abanell, i des de la perspectiva ambiental, econòmica, social i ecològica. Núria Casajuana (CUP), tercera tinent d'alcalde, s'ha mostrat molt satisfeta amb aquesta primera trobada. Casajuana ha dit que està contenta "per la disposició de tothom, pels coneixements que tothom té i per les ganes i les voluntats de tothom". "S'ha creat una comissió de treball que està disposada a estudiar com es pot recuperar el Delta des de Tordera fins a Malgrat i des de Blanes fins a Malgrat, donar-li valor i compatibilitzar, en la mesura del possible, els usos de la zona", ha afegit Casajuana.

La comissió de treball que s'ha creat està formada per experts del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, de l'Observatori de La Tordera, l'ACA, la Plataforma Perservem El Litoral i un assessor urbanístic dels càmpings. També s'ha pensat que hi siguin representants de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la pagesia.

Rafael Sardà, investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, ha destacat la importància que hi hagi "per fi un òrgan per poder debatre i consensuar una visió de futur per la zona deltaica". "Intentarem fer un treball previ de síntesi de la informació que tenim fins ara i de quines solucions podrien haver-hi sense acotar-les per tal que la taula decideixi per on hem d'anar", ha detallat Sardà. L'investigador ha comentat que "el punt de partida espanta, tot i que també és cert que les dinàmiques que hi ha ara mateix al riu no són les mateixes que hi havia fa 10 o 20 anys enrere i, per tant, tenim indicis que ens fan pensar que podem començar a ser positius". Segons Sardà, "la funcionalitat ambiental és millorable perquè fins ara ha estat molt tocada però podem tornar a coses que funcionaven bé fa 40 o 50 anys ambientalment".

La comissió de treball presentarà l'estudi previ durant la primera quinzena del mes de desembre. La taula de treball ja ha fixat també la propera data per a reunir-se, que serà l'11 de gener de 2018 al Centre d'Estudis Avançats de Blanes. Aquesta segona trobada tindrà com a objectiu deliberar i consensuar l'estudi presentat i fixar les accions concretes que cada administració haurà d'assumir per tirar endavant el Pla Integral.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits